Великопісні реколекції у храмі Чесного ХрестаЗ 19.03.2015 по 24.03.2015 року у храмі Воздвиження Чесного Животворящого Хреста перебувала свята реліквія – Крехівська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці.

Перше чудо, пов’язане з нею, відбулося 02 липня 1688 року. Тоді над  церквою з’явилося незвичайне сяйво, священики і вірні, перебуваючи у храмі, зауважили сльози на лику Матері Божої на цьому образі. Владика Йосиф Шумлянський грамотою від 06 липня 1688р. проголосив цю ікону чудотворною. З цього часу біля образа Крехівської чудотворної ікони завдяки щирим молитвам сталося чимало зцілень, оздоровлень.

Дякуючи старанням ієромонаха ЧСВВ Артемія Новіцького з Жовкви і настоятеля храму Чесного Хреста о.Ярослава Царика вірні храму мали щасливу нагоду молитися перед чудотворною іконою Матері Божої, просити її заступництва і помочі, укріпити свою віру, очистити душу. Цьому сприяли великопісні реколекції «Уповаю на Тебе, Богородице», які проводив о.Артемій Новіцький у храмі Чесного Хреста м.Броди.

 

ЄДНАЛИСЯ З МАЙДАНІВСЬКИМ НАРОДОММинув рік, як дзвони Свят-Михайлівського собору у Києві розірвали ніч тривожним голосом біди, коли у скорботі здригнулася земля й люди, і на крилах ангелів полинули у безсмертя душі героїв Небесної Сотні. Нині усі сходяться на тому, що Майдан усьому світові заявив про Україну як про державу. Тому саме Майдан є спалахом патріотизму і героїзму, національної свідомості і гідності. Єдналися з майданівським народом і парафія Воздвиження Чесного Животворящого Хреста та благодійна організація «Карітас»-Броди. Саме про це 10 лютого 2015 року йшла мова на зустрічі вірних парафії, працівників і волонтерів харитативної служби та учасників Майдану, що відбулася у читальній залі Центральної районної бібліотеки м.Броди з нагоди річниці Майдану. Ініціатива зустрічі належить о.Ярославу Царику, настоятелю храму і керівнику благодійної організації «Карітас»-Броди.

 

23 березня 2015 р. з Бродів у зону АТО знову відправився «одягнутий» у броню автомобіль марки «Део». Про це подбали патріоти Брідщини, зокрема підприємець Андрій Гузь (магазин «Автоєвро»). Це вже другий автомобіль для наших захисників, придбаний в основному його коштом. Він -  парафіянин храму Чесного Хреста м.Броди, який любить свою Церкву і свою Батьківщину. Ця любов передалася йому від дідуся Василя Гузя з Лешнева. Він, батько 4 дітей, у 42 роки разом з 12 хлопцями пішов у дивізію «Галичина», аби захистити Україну від ворогів. Тернистою була його дорога: пройшов крізь репресивні жорна тодішньої тоталітарної системи, але не зламався. Цю любов Андрій  передає синові Святославові, який є членом вівтарної дружини св.свящ.Йосафата при парафії Чесного Хреста м.Броди.

 


14 лютого 2015року  в храмі  Воздвиження Чесного Животворящого Хреста Господнього м.Броди   втретє відбувся дитячий конкурс «Свічка серця», в якому взяли участь діти віком від 5 до 13 років. Організаторами конкурсу стали настоятель храму о.Ярослав Царик   голова  комісії  мирян Сокальсько-Жовківської єпархії  УГКЦ, парафіяльний   благодійний фонд “Карітас»-Броди, а партнерами - газета «Голос відродження» та ТРК «Броди».

 

«Коляда єднає всіх» - під такою назвою 08 лютого 2015 року у місті Броди відбувся третій Різдвяний фестиваль Бродівського деканату УГКЦ , який у такий важкий для нашого народу час, приніс краплинку радості і надії на мир в наших серцях. Ведучими фестивалю були о.Ярослав Царик та о.Андрій Степанюк.

 


05.02. 2015року Комісія у справах мирян УГКЦ Сокальсько-Жовківської єпархії, яку очолює о. Ярослав Царик, за підтримки Патріаршої комісії  мирян УГКЦ організували  зустріч на тему: «Мирянське служінняв в Церкві: парафії, деканаті, єпархії». Зустріч проводилась для координаторів мирянських ініціатив у деканатах і проходила в єпархійному управлінні Сокальсько-Жовківської єпархії м.Жовква. Від парафії Воздвиження Чесного Хреста м.Броди на зустрічі були присутні слугиня спільноти «Матері в молитві» Руслана Гула, старший брат Василь Хороший, та волонтер судії «Сто талантів» парафіяльної організації Христина Ілляш.   Розпочався захід у храмі св.свящ. Йосафата молебнем до Христа Чоловіколюбця. Його очолив о.Володимир Коткевич, протосинкел Сокальсько-Жовківської єпархії, у співслужінні з о.Василем Білашем, головою Патріаршої комісії у справах мирян УГКЦ та о.Ярославом Цариком.

 

04 лютого 2015року на запрошення голови комісії мирян Сокальсько-Жовківської єпархії о.Ярослава Царика до м.Броди завітали представники центру духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус», що при Українському Католицькому Університеті. Протягом цього дня було проведено дві зустрічі –презентації на тему «Відкриймо дар неповносправних осіб» у загальноосвітній школі №4 м.Броди та Бродівському педагогічному коледжі ім.о.Маркіяна Шашкевича. Такі презентації працівники центру «Емаус» регулярно проводять у вузах, школах, громадських організаціях, на парафіях. Метою презентацій є свідчити про цінність та гідність кожної людини, відкривати для присутніх дар та покликання осіб неповносправних. Під час презентації у м.Броди менеджер  центру по зв’язках з громадськістю Надія Недільна спонукала присутніх задуматися над ставленням суспільства до осіб розумово неповносправних, поміркувати про причини такого ставлення.

 

До  свята  Стрітення  Господнього  парафія  Воздвиження  Чесного Хреста  Господнього м. Броди організовує  для дітей  конкурс-композіцію  «Свічка серця». Цього   2015  року  у конкурсі  можуть приймати   участь  діти м.Броди і  Бродівського  району  з 5 до 13 років. Партнерами конкурсу є газета «Голос відродження» та ТРК «Броди».

Спонсорами конкурсу є дитяче кафе «Нафаня», магазин «Автомотовело» ,Бродівська пекарня «Колосок» , церковна крамниця «Лампада» та  благодійний фонд «Карітас–Броди».

Конкурс  буде проводитись   у   суботу   14   лютого   2015року у   храмі   Воздвиження Чесного Хреста  м. Броди  о  13-00 годині.

Зголошуватись до парафіяльного фонду «Карітас –Броди» за телефоном  2-77-30 ,та крамниці «Лампада»  4-20-31 з 10-00 до 17-00години.

 
casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon