З благословення Преосвященного Владики Михаїла Колтуна за участю молодіжної комісії Сокальсько-Жовківської Єпархії та «Паломницького центру Сокальсько-Жовківської Єпархії св. Миколая Чудотворця» з 26 грудня 2010 по 5 січня 2011 року група молоді Сокальсько-Жовківської Єпархії брала участь у паломництві до Роттердаму (Голландія) у 33-тій європейській зустрічі під назвою «Дні довіри», яку щороку організовує спільнота Тезе з Франції в різних європейських містах.

Детальніше...

 
РіздвоНаші вітання для Різдва, Щоб на землі було життя, Щоб кожен з нами, що живе, Цінив так кожного життя як Боже і святе

Христос Рождається! Славіте Його!
Дорогі і люблячі брати у священстві, брати і сестри в монашестві, дорогі і люблячі сестри і браття у Христі Господі. Народження Христа на землі сталось понад 2000 тисячі років тому. Ми цю подію святкуємо щорічно, щоб вшанувати прихід Господа Бога на землю до людей, до нас з вами.

Вшановуємо через велику повагу і любов Бога до нас: «Бог бо так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але жив життям вічним…» (Ів.3,16).

У Різдві своїм Господь ділиться з нами своєю любов’ю. Ми її прийняли від Нього, ми її носимо у своєму житті, і ми її маємо дарувати для кожного ближнього, молячись сердечно, щоб Господь допоміг нам Його любов втілити в життя. Щоб ми любили Бога всім серцем, усім розумом та усією силою, а ближнього, немов себе самого і свідчити це своїм життям. Щоб ми могли жертвенно дотримуватись любові по відношенні до Бога і ближніх. Щоб ми могли прощати провини ближніх, як Господь нам прощає і уникали осудження, злих думок і гніву. Щоб ми могли сильно вірити у силу і успішність Божої любові, яка перемагає всяке зло добром у любові. Щоб ми з неменшим старанням, як про своє добро, старалися про добро ближніх.

Детальніше...

 
Дорогі у Христі!

РіздвоСьогодні – у неділю Святих отців – Євангеліє розповіло нам про родовід Ісуса Христа від Авраама аж до народження нашого Спасителя. Слухаючи цей докладний перелік поколінь, можна збагнути, що прихід Христа до людей був заздалегідь підготовлений, тобто Його поява на землі відбувалася за точним планом Небесного Отця. Навіть більше, не тільки народження, а й усе життя Ісуса Христа вже століття наперед було передбачене пророками. Приклад цього знову ж знаходимо у святому Євангелії: коли три мудреці зі Сходу зупинилися в Ірода, щоб дізнатися, де народився новий Цар, він покликав книжників, які без тіні сумніву сказали, що Месія має прийти на світ у Вифлеємі Юдейськім, «бо так написано пророком» (Мт. 2, 5).

Детальніше...

 

Незвично виглядала центральна площа Бродів минулого недільного надвечір’я. Вона заясніла сотнями миготливих вогників - тут проводилася пластова акція «Вифлеємський вогонь миру - 2011». Як і щороку у цей передріздвяний час до Бродів Вифлеємський вогонь доставили пластуни Бродівської станиці на чолі з пл.сен. Наталією Чижик (станична, Гаївська ЗОШ) і Марією Процай (Заболот­цівська ЗОШ). Акція розпочалася духовним благословенням священиків різних конфесій: о.мітрата Романа Біля, пароха церкви св. Юрія, о.Павла Юрчака, сотрудника храму Чесного Хреста, о.Анатолія Шпака з римо-католицької парафії Чесного Хреста, архімандрита Миколая (Іоан Мартин), благочинного УАПЦ. З вітаннями, розповідями про Вифлеємський вогонь як символ єднання з Христом, миру, віри та надії до брідщан, які заповнили простору площу з ялинкою в центрі, звернулися Наталя Чижик, пластуни. Дійство відбувалося під мелодію прекрасних колядок, які виконувала на площі народна хорова капела «Боян» під орудою маестро Ярослава Линіва. Першими запалили свіч­ки від лампадок з Виф­леєм­ським вогнем, які тримали пластуни, священики і разом з пластовою молоддю понесли світло цього Вогню до людей на площі, у храми району.

Детальніше...

 

4 грудня 2010 року на свято Введення у храм Пресвятої Богородиці у церкві святого Юрія м.Броди відбулися урочистості з нагоди 30-річчя священства настоятеля храму, митрофорного протоієрея Романа Біля та 20-ліття відкриття та відродження з небуття цієї древньої культової споруди, що за радянських часів використовувалася як мебельний склад.

Архиєрейську божест­венну Літургію відслужив сокальсько-жовківський єпископ Михаїл Колтун. Під час Богослужіння владика Михаїл рукоположив у сан диякона випускника Тернопільської духовної семінарії Йосипа Скоробогатого.За віддане служіння у церкві сокальсько-жовків­ський єпископ нагородив о.Романа подячною грамотою. Вітали цього дня о.Романа бродівський міський голова Анатолій Белей, члени церковного братства, парафіяни.

Детальніше...

 

6 грудня 2010 року настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста о.Ярослав Царик разом з членами церковного братства скарбником п.Юліаном Панчошником та паламарем п.Степаном Свиріпою відвідали парафію святого Преображення Господнього м.Радивилова Рівненської області, що входить до складу Луцького Екзархату УГКЦ, який очолює Преосвященний єпископ Йосафат Говера. Саме на його прохання і прохання настоятеля храму Преображення Господнього м.Радивилова о.Володимира Лещишина до священиків Бродівського деканату УГКЦ, наша парафія та інші парафії деканату збирали пожертви на завершення будівництва храму Преображення Господнього у м.Радивилові.

Детальніше...

 
Освячення першого храму УГКЦ у м. Дубноя ж, з превеликої ласки твоєї,

увійду в дім твій і поклонюся

до святого храму твого

в страсі перед тобою


(Пс 5,8)

Дорогі у Христі браття і сестри!!!
 
Ось зближається довгоочікуваний час освячення першого храму УГКЦ у м. Дубно, де більш ніж 170 років Української Греко-Католицької Церкви не було. У 1831-1839рр., вона була знищена російською царською владою і тільки більше ніж півтора століття у травні 2006р. зареєстрована наша перша громада у Дубно. Богослуження відбувалися спочатку у маленькій кімнатці, пізніше орендували приміщення при лікарні, яке переобладнали під каплицю. З Божою допомогою у 2009 році ми розпочали будівництво дерев’яного храму «Вознесіння Господнього», будівництво якого уже завершується. ФОТО

З радістю повідомляємо і запрошуємо усіх на освячення храму, яке відбудеться 24 жовтня 0 12.00 год (вул. Пушкіна, 1а (район нової п’ятої школи)).

  ПРОСИМО ПРО МОЛИТВУ ЗА НАШУ ПАРАФІЮ!!!
 
З молитвою о. Роман Бобесюк

Настоятель храму Вознесіння Господнього
 
Роздуми у передвиборчий час
«Щасливий народ, Господь якого – Бог» (Пс. 144, 15).
 
Перед кожними виборами, хоч про який рівень ідеться, ми звертаємося до вірних нашої Церкви та до всіх людей доброї волі з кількома закликами. По-перше, з проханням про молитву – за нашу державу Україну та за щасливий перебіг виборчого процесу. По-друге, ми закликаємо вірних нашої Церкви і всіх, хто хоче наше слово почути, щоб не легковажили правом голосування. По-третє, ми закликаємо всіх, хто за характером своєї державної служби несе відповідальність за проведення виборів, забезпечити чесне та безперешкодне волевиявлення народу. Оскільки ми знову увійшли в період підготовки до виборів, я хочу поділитися з вами, виборцями та кандидатами на посадові місця, своїми роздумами щодо цього.
У житті християнського народу вибори – це дуже важливий державний акт і як такий, на думку нашу та всіх віруючих людей, не повинен відбуватися без відклику до Господа Бога, Володаря світу та історії. Доконче важливо, щоб ми поручили самих себе та всю нашу державу Його святому провидінню. Для нас молитва має ключове значення, бо такі важливі історичні моменти (як і цілком буденні) ми не сміємо відбувати без молитви до Бога. Спілкування з Господом Богом є надзвичайно важливим у цей час.

Детальніше...

 
Опитування
Вам подобається новий дизайн парафільного сайту?
 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Про рух "Подружні зустрічі"
Християнський сайт Кіріос
Аскольдова Могила - УГКЦ
Вхід/Реєстрація
Терко
Студія розробки сайту
Веб-студія Люкс Сайт
Архів сайту
  • квітня, 2010
  • березня, 2010
  • лютого, 2010
  • січня, 2010
  • грудня, 2009
  • листопада, 2009
  • жовтня, 2009
  • вересня, 2009
Кнопка нашого сайту

Парафіяльний сайт м.Броди

Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
Поширюймо слово Боже!
На сайті
На даний момент 50 гостей на сайті
Каталоги