Молитва на вервиці… Та чи кожен християнин про неї знає? Цю молитву започаткували монахи в перші віки християнства, і ось вона прийшла до наших днів. 18 жовтня 2002 року Папа Іван Павло II оголосив рік вервиці, поручивши опіці Богородиці «Життя церкви і людства у тяжких випробуваннях». Вервиця до Богородиці представляє собою резюме всього Святого Письма, а саме включає 15 таїнств про життя і діяння Господа нашого Ісуса Христа і поділяється на три основні групи: радісні, страсні, славні. Саме такій молитві присвячено міжнародну прощу вервиці. З благословення настоятеля УГКЦ Воздвиження Чесного Хреста м.Броди о.Ярослава Царика група прочан в кількості 20 чол. відбула 10 жовтня 2009 року на прощу вервиці у м.Червоноград.
 

Впродовж тривалого часу, протягом 12 років, відбувається гімназійне свято: «О, Діво Маріє, прийми нас під Твій покров». Оскільки Бродівська гімназія ім. Івана Труша вибрала за покровительку свого навчального закладу Пресвяту Діву Марію, то саме 14 жовтня, в день Покрови, є духовне свято гімназії. В цей день відбувається посвячення школярів у гімназисти. Цього року це свято відбулося 22 жовтня 2009 року. Вся гімназійна громада, школярі і вчителі прийшли до храму Воздвиження Чесного Хреста міста Броди. О 10.00.год. розпочався молебен до Пресвятої Богородиці, який відслужив духовний наставник гімназистів о.Ярослав Царик. Співали студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа, які є учасниками християнського гурту «Оранта», та ансамбль «Християнський схід» парафії Чесного Хреста. Від імені гімназистів молитву до Пресвятої Богородиці промовив учень 1-Б класу Владислав Сова, член вівтарної дружини церкви Чесного Хреста.

 
Урочисте відзначення 67 річниці утворення Української Повстанської Армії відбулося  у м.Броди 14 жовтня 2009 року. Біля пам’ятника легендарному героєві УПА, уродженцю Брідщини, Петру Федуну «Полтаві» відбулася панахида та народне віче. Поминальну панахиду відправив настоятель храму Воздвиження Чесного Животворящого Хреста о.Ярослав Царик за участю членів церковного хору під керівництвом дяка Миколи Самуляка.Присутніх привітав з святом голова районної організації Конгресу Українських націоналістів, редактор районної газети «Голос відродження» Богдан Зробок.До памятника героєві був покладений кошик з квітами.Учасники віче спільно з церковними хористами виконали повстанські пісні. 
Автор: Богдан Зробок
 

Напередодні празника Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, парафіянин нашого храму Юрій Антоненко разом із своїми синами Павлом і Дмитром посадили на подвір’ї храму деревця туї, привезені Юрієм із Польщі. «Це наша пожерва для храму Чесного Хреста», -  говорить старший син Павло, - «бо у цьому місяці вересні в тата Юрія та мого меншого братика Дмитра є дні народження. Ми дуже любимо нашу церковцю»    

автор о. Ярослав Царик

 

 

Святий Шарбель (при народженні Юсеф Махлуф 1828-1898) – католицький святий та чудотворець з Лівану, мароніт. Юсеф Махлуф – майбутній святий Шарбель народився в 1828р. в селі Бекаа-Кафра, що на півночі Лівану високо в горах. Він був четвертою дитиною в сім'ї простих селян Антуана і Бригітти Маклуфів. 9 жовтня 1977 року священомонаха-мароніта Шарбеля зачислено до Соньму Святих. Під час канонізації цього ліванського духовного подвижника Папа Римський Павло VI назвав його одним із найбільших святих XX століття.

Мощі святого Шарбеля, а саме вказівний палець, дістались в подарунок УГКЦ від Маронітської католицької церкви.

 
27 вересня 2009 року в храмі Воздвиження Чесного Хреста було величаво і торжественно. З нагоди парафіяльного празника у храмі Чесного Хреста відбулось дві святкові літургії. Перша - о 9.00 год., її очолив митрофорний протоієрей декан Підкамінський Богдан Жук. Йому співслужили адміністратор храму о.мітрат Ярослав Царик, о.Ігор Балук - завідатель храму Собор Пресвятої Богородиці с.Заболотці, який виголосив проповідь з нагоди празника, про святий хрест, значення святого хреста та про хресну дорогу УГК Церкви, яка 20 років тому вийшла з підпілля.
 
casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon