7 лютого 2012 року Бродівською гімназією ім. Івана Труша за підтримки БФ «Карітас» - Броди  було проведено районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів та соціальних установ Бродівського району на тему «Діагностична та профілактична робота соціального педагога із дітьми трудових мігрантів». Метою проведення даного заходу було розкриття проблем дітей даної категорії; обговорення моделей роботи з ними; налагодження схем співпраці працівників освіти з соціальними службами, службами у справах дітей, неурядовими організаціями. Ініціатором проведення даного заходу стала соціальний педагог проекту «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» Присяжнюк Юлія Володимирівна. Дійство розпочалось з благословення директора БФ «Карітас» - Броди о. Ярослава Царика, який окрім цього є гімназійним катехитом цього навчального закладу.

У семінарі взяли участь  13 практичних психологів і 6 соціальних педагогів району. В ході заходу Юлія Володимирівна запропонувала для перегляду дуже актуальне відео «Поки батьки не бачать», яке вкотре продемонструвало актуальність зазначеної проблеми. Також було представлено та розповсюджено інформаційні буклети для батьків та дітей трудових мігрантів, практично - методичні матеріали по роботі з дітьми, батьки яких знаходяться тривалий час за кордоном; для соціальних педагогів, практичних психологів, класних керівників. Посібник містить інформацію про принципи здійснення соціально-педагогічної та психологічної роботи з дітьми трудових мігрантів; розкриває завдання, зміст, форми і методи проведення такої роботи серед дітей, батьків, соціального оточення.

 

 

17 та 18 вересня 2011 року відбулося Третє всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці під духовним проводом військового єпископа – владики Михаїла Колтуна, керівника Департаменту Патріаршої Курії Української греко-католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

Гостинно приймав паломників з усієї України владика Василій Семенюк, єпископ Тернопільсько-Зборівський.

У паломництві взяли участь представники Міністерства оборони та Збройних сил України, представники внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Державної пенітенціарної служби України, Державної прикордонної служби та Міністерства надзвичайних ситуацій України.

Загальна кількість прочан - 3000, серед яких близько 700 військовослужбовців Зброних Сил України та інших військових формувань. 

У цій прощі також взяли участь три військові частини Сокальсько-Жовківської єпархії разом зі своїми капеланами та головним капеланом о. Зеновієм Колтуном на чолі.

Серед них навчально-прикордонний загін м. Великі Мости з капеланом отцем-деканом Володимиром Юськівим, третій полк армійської авіації м. Броди "червоні казарми" з капеланом о. Богданом Вихором та радіо-технічна частина м. Броди "білі казарми" з капеланом о. Ярославом Цариком.

Разом з військовослужбовцями з "білих казарм" на прощі були присутні працівники пожежно-рятувальної частини, а також ветерани військової служби та Міністерства Внутрішніх справ України. Загальна кількість прочан становила п’ятдесят чотири чоловіки. На прощу військових прибули гості з Німеччини та Польщі – представники військових ординаріатів обох країн: монсеньйор Йоахим Сімон (Німеччина) та о. Богдан Міщишин (Польща).

 

Молитовний захід розпочався об 11 годині молебнем у парафіяльній церкві біля Чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої. Біля пам’ятного знака загиблим за волю України єпископи та капелани відслужили  панахиду.

 
Тут буде інформація про братство і сестринство
 
casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon