Предстоятель Української Православної Церкви (Московський Патріархат) митрополит Володимир (Сабодан) підтвердив, що над охочими приєднатися до УПЦ з Київського Патріархату чи Української Автокефальної Православної Церкви не треба здійснювати таїнство Хрещення. Раніше УПЦ і РПЦ дотримувалися іншої точки зору.

 

Раніше в УПЦ застосовувалася практика перехрещування приходять з УПЦ КП та УАПЦ, яка, однак, залишалася на рівні «усного переказу», не будучи зафіксованої в жодному загальноцерковному документі. У той же час в деяких єпархіях УПЦ і раніше застосовували практику прийому через таїнство Миропомазання. Але митрополит Володимир у усних виступах перед духовенством Київської єпархії неодноразово підтверджував свою позицію: приходять з УПЦ КП та УАПЦ - перехрещувати.

Київський Патріархат неодноразово звертався до Патріарха Московського і до Предстоятеля УПЦ з проханням переглянути неканонічну, на думку УПЦ КП, практику прийому через «повторне хрещення».


Вперше про можливість прийому з УПЦ КП і УАПЦ без перехрещування заявив митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв) після засідання комісії Міжсоборної присутності Московського Патріархату, яке відбулося 25 березня 2010 р. в Києво-Печерській Лаврі.

За матеріалами  religion.in.ua 

 

Додати коментар



Оновити

casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon