В останню неділю серпня, парафія Пресвятої Богородиці Володарки України, яка розташовується в мікрорайоні «Червоні казарми» м. Бродів, відсвяткувала храмовий празник. Божественну літургію очолив Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун, який освятив місце під будову нового храму. Нова святиня буде місцем молитви військовослужбовців, членів їхніх родин та усіх бродівчан приналежних до цієї парафії.

На святкове богослужіння, яке здійснювалося у каплиці, прибули чисельно присутні парафіяни, військові, міський голова Бродів – Анатолій Белей, голова Ьродівської державної адміністрації, Василь Сторський та його заступники Михайло Коб’ялковський і Юрій Шарун, депутат Львівської обласної ради, Ірина Сех. Духовенство представляли отець-мітрат Михайло Грицишин, економ Сокальсько-Жовківської єпархії, о. Любомир Яворський, заступник керівника капеланської служби УГКЦ, о. Степан Макар, декан Бродівського деканату УГКЦ, о. Іван Вихор, настоятель храму Собор Пресвятої Богородиці м. Броди. Організував свято о. Богдан Вихор, адміністратор храму Владичиці України, що на Червоних казармах та капелан військової частини авіаторів м. Броди.Після Літургії відбулося освячення води та згодом усі разом попрямували до місця, де буде споруджено новий храм.

Єпископ здійснив Чин оснування нового храму: освятив наріжний камінь та хрест. Військовослужбовці несли хрест на своїх раменах, який встановили на освяченому місці. Владика зазначив, що це знаменна подія, бо «Пресвята Богородиця, втілюється в наше життя як Владичиця нашого краю, Володарка нашої України і нашого життя».

Джерело: Сокальсько-Жовківська Єпархія

 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Християнський сайт Кіріос
Святе Письмо онлайн
Фото
Українська молодь - Христові м.Броди
Терко
Архів сайту
    Кнопка нашого сайту

    Парафіяльний сайт м.Броди

    Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
    Поширюймо слово Боже!
    На сайті
    На даний момент 220 гостей на сайті
    Каталоги
    casus telefon
    casus telefon
    film izle
    telefon dinleme programı
    casus telefon
    casus telefon
    casus telefon
    telefon dinleme
    casus telefon