17 та 18 вересня 2011 року відбулося Третє всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці під духовним проводом військового єпископа – владики Михаїла Колтуна, керівника Департаменту Патріаршої Курії Української греко-католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

Гостинно приймав паломників з усієї України владика Василій Семенюк, єпископ Тернопільсько-Зборівський.

У паломництві взяли участь представники Міністерства оборони та Збройних сил України, представники внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Державної пенітенціарної служби України, Державної прикордонної служби та Міністерства надзвичайних ситуацій України.

Загальна кількість прочан - 3000, серед яких близько 700 військовослужбовців Зброних Сил України та інших військових формувань. 

У цій прощі також взяли участь три військові частини Сокальсько-Жовківської єпархії разом зі своїми капеланами та головним капеланом о. Зеновієм Колтуном на чолі.

Серед них навчально-прикордонний загін м. Великі Мости з капеланом отцем-деканом Володимиром Юськівим, третій полк армійської авіації м. Броди "червоні казарми" з капеланом о. Богданом Вихором та радіо-технічна частина м. Броди "білі казарми" з капеланом о. Ярославом Цариком.

Разом з військовослужбовцями з "білих казарм" на прощі були присутні працівники пожежно-рятувальної частини, а також ветерани військової служби та Міністерства Внутрішніх справ України. Загальна кількість прочан становила п’ятдесят чотири чоловіки. На прощу військових прибули гості з Німеччини та Польщі – представники військових ординаріатів обох країн: монсеньйор Йоахим Сімон (Німеччина) та о. Богдан Міщишин (Польща).

 

Молитовний захід розпочався об 11 годині молебнем у парафіяльній церкві біля Чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої. Біля пам’ятного знака загиблим за волю України єпископи та капелани відслужили  панахиду.

 

Відкриваючи паломництво перед головною церкву, Владика Михаїл Колтун  привітав усіх військовослужбовців та гостей з початком військової прощі до Зарваниці. «З повноти серця уста промовляють, - сказав владика. Під час цього паломництва закликаю вас зазирнути до свого серця і побачити, ким ми є в цьому житті: для себе, для ближнього, для суспільства. Це додасть нам поштовху, щоб не зупинятися, але розвивати ці християнські якості. Ця проща нехай стане для усіх вас, що прибули до Зарваниці, дорогою до себе», - закликав владика Михаїл.

До Зарваниці прибули військові капелани зі Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Криму, Одеси, Черкас, Києва, Харкова та інших міст і областей. Цей захід став нагодою ще раз зустрітися капеланам з різних куточків України та спільно провести час у молитві в Марійському центрі.

Протягом дня військовослужбовці могли послухати гру військових оркестрів, прогулятися місцями з’явлення Богородиці, напитися води та прийняти купіль в джерелі Святої Анни. Для військовиків та паломників була організована польова кухня.

Ввечері відбулась Хресна дорога, де головні капелани єпархій давали науки ,а військовослужбовці почергово несли дерев’яний хрест – символ страждань Ісуса Христа. У Хресній дорозі, як і в багатьох інших заходах, що відбувалися під час військового паломництва, брали участь також прочани з інших міст і сіл, які в цей же час були в Зарваниці.

О 19 годині в парафіяльній церкві відбулась свята Літургія, під час якої можна було  піти до сповіді та запричащатися. Під час проповіді Владика Михаїл подякував капеланам, які приїхали в Зарваницю з військовими. Слово мали о. Любомир Яворський -  заступник керівника Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, а також монсеньйор Йоахимов Сімон та о. Богдан Міщишин –  військові капелан з-за кордону.

День закінчився походом зі свічками, освяченням води та окропленням усіх вірних свяченою водою з джерела, після чого розпочалась концертна програма: крім Ансамблю пісні і танцю ЗСУ виступив також вокальний ансамбль «Орфей» зі Львова. Опівночі розпочалися молитовні чування.

У неділю військові паломники взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії, котру відправив владика Михаїл Колтун. Єпископ подякував усім учасникам цьогорічної прощі військових до Зарваниці, запросивши і надалі брати участь у таких молитовних заходах.

Під час урочистого закриття Третього всеукраїнського військового паломництва до Зарваниці відбувся святковий концерт. Заслужений академічний Ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України виконав гімн цьогорічного паломництва, яскраво завершивши військову прощу до наступного року.

 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Християнський сайт Кіріос
Святе Письмо онлайн
Фото
Українська молодь - Христові м.Броди
Терко
Архів сайту
    Кнопка нашого сайту

    Парафіяльний сайт м.Броди

    Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
    Поширюймо слово Боже!
    На сайті
    На даний момент 379 гостей на сайті
    Каталоги
    casus telefon
    casus telefon
    film izle
    telefon dinleme programı
    casus telefon
    casus telefon
    casus telefon
    telefon dinleme
    casus telefon