7 лютого 2012 року Бродівською гімназією ім. Івана Труша за підтримки БФ «Карітас» - Броди  було проведено районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів та соціальних установ Бродівського району на тему «Діагностична та профілактична робота соціального педагога із дітьми трудових мігрантів». Метою проведення даного заходу було розкриття проблем дітей даної категорії; обговорення моделей роботи з ними; налагодження схем співпраці працівників освіти з соціальними службами, службами у справах дітей, неурядовими організаціями. Ініціатором проведення даного заходу стала соціальний педагог проекту «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» Присяжнюк Юлія Володимирівна. Дійство розпочалось з благословення директора БФ «Карітас» - Броди о. Ярослава Царика, який окрім цього є гімназійним катехитом цього навчального закладу.

У семінарі взяли участь  13 практичних психологів і 6 соціальних педагогів району. В ході заходу Юлія Володимирівна запропонувала для перегляду дуже актуальне відео «Поки батьки не бачать», яке вкотре продемонструвало актуальність зазначеної проблеми. Також було представлено та розповсюджено інформаційні буклети для батьків та дітей трудових мігрантів, практично - методичні матеріали по роботі з дітьми, батьки яких знаходяться тривалий час за кордоном; для соціальних педагогів, практичних психологів, класних керівників. Посібник містить інформацію про принципи здійснення соціально-педагогічної та психологічної роботи з дітьми трудових мігрантів; розкриває завдання, зміст, форми і методи проведення такої роботи серед дітей, батьків, соціального оточення.

 

Спільними зусиллями було напрацьоване так зване «Дерево досвіду», яке включило в себе практичні вправи та методики запропоновані особисто кожним учасником заходу.

 

Кінцевим результатом семінару стала домовленість про подальшу співпрацю між школами, БФ «Карітас» - Броди та соціальними службами міста, яка позитивно відобразиться на цільовій категорії заходу – дітях трудових мігрантів міста та району.

 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Християнський сайт Кіріос
Святе Письмо онлайн
Фото
Українська молодь - Христові м.Броди
Терко
Архів сайту
    Кнопка нашого сайту

    Парафіяльний сайт м.Броди

    Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
    Поширюймо слово Боже!
    На сайті
    На даний момент 537 гостей на сайті
    Каталоги
    casus telefon
    casus telefon
    film izle
    telefon dinleme programı
    casus telefon
    casus telefon
    casus telefon
    telefon dinleme
    casus telefon