З нагоди 120-річчя смерті Патріарха Йосипа Сліпого 21 березня 2012 року в актовому залі Бродівської гімназії відбувся показ документального фільму про Патріарха «Через терни - до зірок».

 

На зустрічі були присутні гімназисти старших класів, вчителі гімназії, адміністратор християнського порталу «Кіріос» о.Тарас Дзьоба та духовний наставник гімназії – о.Ярослав Царик.

Духовну зустріч розпочала вчитель християнської етики п.Наталя Загоруйко.

Поезію, яку присвятив Патріарху Йосипу Сліпому брідчанин Василь Ящун, читала учениця 7-А класу Софія Пелех. Марта Дергун (учениця 6-Б класу) підготувала доповідь про Йосипа Сліпого.


Мета проведеного заходу – донести до молодого покоління інформацію про страдницький шлях УГКЦ та її провідника Патріарха Йосипа Сліпого, який своїм життям показав вірність Христовій Церкві та українському народові. Перед показом фільму слово до гімназистів мав о.Ярослав Царик: «Саме постать Патріарха Йосипа Сліпого, який очолював катакомбну УГКЦ, стала визначальною у виборі мого священичого покликання».


Життя Блаженнішого Патріарха було повне драматизму та земних випробувань. Не даремно його життєвим кредом був вислів: «Через терни до зірок». В обороні своєї Церкви він не боявся нічого: ані того, що потрібно йти проти безбожної влади, ані переслідувань чи більшовицьких репресій.

Через важкі випробування пройшла Церква, на чолі якої був Патріарх Йосип Сліпий, який є величним прикладом для наслідування. Його постать навчає нас навіть у найважчі моменти життя не падати у відчай і не піддаватися ніяким спокусам, через терни йти до вершин мудрості, правди і з вірою та любов’ю в серці до Бога долати всі перешкоди.


Кадри фільму спонукали гімназистів задуматися над долею УГКЦ, зрозуміти, якою важкою була її історія. Безумовно, ця подія мала важливе пізнавальне значення для учнів гімназії, несучи з собою духовне збагачення та усвідомлення мети своєї життєвої дороги.

 

Марта Дергун, Віта Лаврін, Оксана Кравчук під керівництвом Н. Загоруйко

 
casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon