alt29 травня 2014 року в м.Броди на свято Вознесіння Господнього, за ініціативою о.Ярослава Царика, голови мирянського руху Сокальсько-Жовківської єпархії, відбулося відзначення 100-ліття з дня народження Патріарха Мирослава-Івана Любачівського.

Розпочалось святкування виставкою про Блаженнішого Патріарха, яку підготував інститут історії Церкви Українського Католицького Університету.

У храмі Воздвиження Чесного Хреста м.Броди з нагоди цього свята відслужилася Свята Архиєрейська Літургія, яку очолив Владика Кен Новаківський, єпарх Нью-Вестмінстерський, з Канади. Йому співслужили священики, які були свячені Блаженнішим: о.мітрат Володимир Косян з храму Преображення Господнього м.Кам’янки-Буської, о.Роман Назаркевич – церква Всіх святих українського народу с.Вузлове Радехівського деканату, о.Михайло Демид – перший ректор Львівської Богословської Академії, о.Петро Чаплюк з храму Пресвятої Трійці м.Броди, о.Іван Вихор – храм Собор Пресвятої Богородиці м.Броди, о.Ярослав Царик – храм Воздвиження Чесного Хреста м.Броди.

Також на цю урочистість були запрошені священики о.Роман Шафран, тодішній канцлер, та о.Михайло Стахнів, віце-канцлер Львівської Архиєпархії, сотрудник храму Воздвиження Чесного Хреста м.Броди о.Андрій Семенюк.

Слово про Блаженнішого Патріарха виголосив Владика Кен Новаківський, який наголосив що владика Михаїл Колтун єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії був першим ієромонахом, який був рукоположений на єпископа після повернення на Україну 19 вересня 1993 року у соборі святого Юрія. Після Архиєрейської Святої Літургії відслужилась панахида за Блаженнішого Мирослава-Івана.

Після цього о.Ярослав Царик, настоятель храму, подякував Владиці Кену і всім священикам, які прибули на це свято, і на знак цієї події всі вірні отримали пам’ятки про Архиєрейську Святу Літургію з нагоди 100-річчя з дня народження Блаженнішого Мирослава-Івана Любачівського.

Також Владика Кен вручив пам’ятні медалі парафіянам храму Воздвиження Чесного Хреста Шах Антоніні, Грищук Дарії, Тереховській Надії, Адамцю Володимиру, Гром’як Мар’яні.

Діти студії «Сто талантів» благодійного фонду «Карітас»-Броди парафії Чесного Хреста вручили Владиці Кену як колишньому президенту міжнародного благодійного фонду «Карітас України» зроблену картину із квітів «Квітуча Україна».

А на завершення святкування в педагогічному коледжі ім. о.Маркіяна Шашкевича відбулася духовна академія і концерт, перед яким виступили Владика Кеннет Новаківський, о.Михайло Демид і о.Ярослав Царик. З концертною програмою завітав до Бродів о.Вітольд Левицький, настоятель храму Серця Ісуса і Серця Марії з м.Долини Івано-Франківської єпархії, який вже третій рік поспіль проводить фестиваль-конкурс духовної пісні ім.Блаженнішого Мирослава-Івана Любачівського «З піснею до Бога». Разом із ним у концертній програмі приймав участь християнський ансамбль «Діти Світла». Завершуючи святкування 100-річчя Патріарха Мирослава-Івана Любачівського, о.Ярослав Царик зачитав слова отця Івана Музички про Блаженнішого: «У цім важкім XX сторіччі ми мали трьох великих мужів, що держали кермо нашого церковного корабля в міцних руках серед бурі і непевностей чи серед нашої паніки і непідпорядкованості. Ними були великий Митрополит Андрей, Слуга Божий Йосиф, і спадкоємець їх обох – Блаженніший Мирослав Іван».

 

Додати коментар



Оновити

casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon