Великопісні реколекції у храмі Чесного ХрестаЗ 19.03.2015 по 24.03.2015 року у храмі Воздвиження Чесного Животворящого Хреста перебувала свята реліквія – Крехівська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці.

Перше чудо, пов’язане з нею, відбулося 02 липня 1688 року. Тоді над  церквою з’явилося незвичайне сяйво, священики і вірні, перебуваючи у храмі, зауважили сльози на лику Матері Божої на цьому образі. Владика Йосиф Шумлянський грамотою від 06 липня 1688р. проголосив цю ікону чудотворною. З цього часу біля образа Крехівської чудотворної ікони завдяки щирим молитвам сталося чимало зцілень, оздоровлень.

Дякуючи старанням ієромонаха ЧСВВ Артемія Новіцького з Жовкви і настоятеля храму Чесного Хреста о.Ярослава Царика вірні храму мали щасливу нагоду молитися перед чудотворною іконою Матері Божої, просити її заступництва і помочі, укріпити свою віру, очистити душу. Цьому сприяли великопісні реколекції «Уповаю на Тебе, Богородице», які проводив о.Артемій Новіцький у храмі Чесного Хреста м.Броди.

 

 Розпочались  реколекції молебном до Пречистої Богородиці і вступною наукою священика.

Протягом всіх днів реколекцій у храмі служились Святі Літургії, Молебни до Богородиці, вечірні або Хресні дороги та молитовні роздуми до Пречистої Богородиці «Сім мечів болю Марії». В програмі були зустрічі з парафіянами храму молитовними спільнотами «Матері в молитві» та «Апостольства молитви», дитячими спільнотами «Марійської дружини» та вівтарної дружини святого Йосафата та дитячого хору «Дзвін».

Була пам’ятна зустріч з вимушеними переселенцями з тимчасово окупованих територій України, які проживають у м.Броди та Бродівському районі. Натхненні духовні науки о.Артемія Новіцького, його розважання про Богородицю та про цінність людської душі спонукали вірних храму приступити до Святої Тайни Сповіді і св. Причастя. У цих реколекціях також брали участь священики: Ярослав Царик, настоятель храму, сотрудники - Андрій Семенюк та Тарас Дзьоба, Тарас Загоруйко із Лопатинського деканату та ієромонах Власій Фуц із чину св.Василія Великого.

 

 

 

Додати коментар



Оновити

casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon