газ для ЦерквиКабінет Міністрів прийняв рішення, що природний газ для релігійних організацій на комунально-побутові потреби відпускатиметься за цінами, які діють для потреб населення. Відповідну постанову прийнято на засіданні Уряду 3 вересня 2009 року. Як повідомляє Урядовий портал, встановлення таких цін суттєво зменшить фінансове навантаження на релігійні організації та дозволить їм своєчасно та у повному обсязі здійснювати розрахунки за отриманий природний газ.

За інформацією ІРС, зазначене рішення Уряду було схвально сприйнято представниками конфесій, які цього ж дня зібрались на засідання Секретаріату Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій для аналізу результатів нещодавньої зустрічі глав конфесій з Прем’єр-міністром України у липні цього року. Питання зменшення тарифів на газ для релігійних організацій знайшло відображення у окремому урядовому дорученні, виданому за результатами цієї зустрічі.

Нагадаємо, що зазначене питання не знаходило належного вирішення ще з 2002 року. Проте під час зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій 13 липня 2009 року Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запевнила, що Уряд доведе до логічного завершення питання надання комунальних послуг Церквам за цінами, встановленими для населення. “Це основне питання для церков і культових споруд, і це саме те, що ми робитимемо і доведемо до кінця”, – запевнила Юлія Тимошенко духовних провідників країни.

До цього часу релігійні організації сплачували за газ, як промислові підприємства. Для порівняння: вартість природного газу для промисловості становить 310 доларів за тисячу кубометрів при ціні для населення у 402-622 гривень (близько 51,5-79,7 доларів) за тисячу кубометрів залежно від обсягів споживання.
 

Додати коментар



Оновити

casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon