Алкоголізм і наркоманія – це хронічні, практично невиліковні, прогресуючі і смертельні хвороби. Це хвороби тіла, розуму, душі. Це також сімейні хвороби, вони відбиваються на всіх членах родини.

За визначенням Всесвітньої Організації Охорони здоров’я, хімічна залежність – це перекручена у хворій свідомості система цінностей, а це означає, що наркоманія і алкоголізм насправді є хворобами духу. Як це називають всі великі релігії – одержимість бісами. Щоб перестати бути діючим наркоманом або алкоголіком, потрібно вбити в собі цю сутність і … народитися наново, а також зрозуміти просту річ: лікувати хвороби узалежнень і тяжко, і , водночас, легко. Єдиний і головний спосіб – це не вживати «ліки», а проводити реабілітації на засадах християнської моралі та впізнанні Святого Письма.

Як в цілому суспільстві, так і в Бродівському районі проблеми алкоголізму і наркоманії – кричучі, але, чомусь, про це говорять пошепки. Офіційні статистичні дані по району є такими: алкоголіки – близько 900 чоловік, наркомани – близько 30 чоловік, а подивіться, що робиться в барах, як в районному центрі, так і в сільській місцевості. Спиваються чоловіки, жінки, молодь-діти. Відбувається повна деградація нації. Бути просто спостерігачами цього національного лиха ми не маємо права.

У зв’язку з цією проблемою, виникла потреба відновити громадське об’єднання під назвою «Центр духовної та соціально-психологічної реабілітації «Батьківський дім»». Ця громадська організація була створена ще в липні 2005 року. Її керівником був обраний Михайло Шира, а духовним наставником - о. Павло Юрчак. 11 січні 2012 року загальні збори обрали нового голову і водночас духовного наставника о. Павла Юрчака. Членами цього об'єднання стали парафіяни храму Воздвиження Чесного Хреста м.Броди Назарко Микола, Горбова Ольга, Віта Перчик та Шира Михайло зі Львова. В наглядову раду увійшли Микитюк Надія, Халімон Олександра та Шинкарчук Ірина.

Мета діяльності центру – реабілітація нарко і алкозалежних, всебічна пропаганда здорового способу життя на засадах християнської моралі серед населення району, а особливо серед молоді.

Також хочемо запросити до співпраці всіх, хто не стоїть осторонь цієї надзвичайно серйозної проблеми, а особливо громадські та державні організації, церковнослужителів, комерційні структури, студентів, молодь.

Надіюсь і вірю, що тільки спільними силами можна досягнути відповідних успіхів в подоланні цього громадського лиха.

 


Голова Громадського об’єднання «Центр духовної та соціально-психологічної реабілітації «Батьківський дім»

о. Віталій - Павло Юрчак

тел. 0962844416

 

7 грудня 2011 року, під час зібрання священиків Бродівського деканату, отець-канцлер Роман Синицький оприлюднив Декрет про призначення священика Богдана Вихора протопресвітером Бродівського деканату. Попередній декан, о. Степан Макар, був відкликаний з цього уряду на підставі рішення про призначення його адміністратором парафії села Стара Скварява Жовківського деканату.

Детальніше...

 

6 грудня 2011 року з нагоди 20-ї річниці з часу створення Збройних Сил України у Львові освятили гарнізонний храм Верховних апп. Петра і Павла. Урочисту Божественну Літургію та чин освячення здійснив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор Возьняк у співслужінні Преосвященного владики Михаїла Колтуна, керівника Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур України , Ординарія Сокальсько-Жовківської єпархії та священиків капеланів єпархій УГКЦ. Від Сокальсько-Жовківської єпархії були присутні капелани  о.Володимир  Юськів, Ярослав Царик,о.Богдан Вихор з головним капеланом о.Зеновієм Колтуном.     У  церемонії взяли участь військові , керівники міста та області, представники силових структур Львівщини.

«Сьогодні ми поблагословили храм – тепер у ньому відновлено первісне призначення: культ поклоніння Богові. Радіємо тим, що сьогодні усунено осквернення храму, який використовувався не за призначенням, - сказав владика Ігор під час проповіді».

Детальніше...

 

З 24 вересня по 4 жовтня 2011 року відбулася перша паломницька поїздка парафіян храму Воздвиження Чесного Хреста м. Броди до Святої землі. Її організатором і духовним керівником став о. Павло Юрчак, сотрудник храму Воздвиження Чесного Животворящого Хреста. Він організував групу з тридцяти чоловік. Разом із парафіянами нашого храму до паломництва долучилися й парафіяни інших бродівських парафій. Поїздка тривала 8 днів і принесла кожному її учаснику масу задоволення.

 

Яких тільки християнських та історичних пам’яток не відвідали прочани з України в Ізраїлі, усіх і не перелічити. Вони побували в місті Лідда, де спільно молилися в храмі з мощами св. Юрія Переможця, в м. Яффа, де побачили історичний Камінь Андромеди, стародавній Порт Яффа, де Ной будував свій ковчег, на Горі Тавор – в місці Преображення Господнього, в Назареті – в місці, де відбувалося Благовіщення Пресвятої Богородиці. Брідщани відвідали також місце першого Ісусового чуда – кану Галілейську. Тривалий час подорожуючі жили у Вифлеємі, де побували в Базиліці Різдва Христового, Каплиці ясел Ісуса Христа, Полі пастушків і Молочному гроті. Безперечно, паломники побували також в місті Божому Єрусалимі. Там бродівчани зробили екскурсію по Оливному саду, проходили повз Єрусалимські Ворота, де Христос торжественно ступав на Квітну неділю. Тут же під Оливною горою знаходиться Гробниця Діви Марії. Незабутні враження склала мандрівка до Овечої Купелі. Неподалік від цього місця прочани відправили Літургію у монастирі св.Анни, звідси й розпочали Хресну Дорогу, яка закінчилася горою Голгофтою. Біля Храму Господнього Гробу молилося біля двох тисяч людей і нашим прочанам довелося чекати понад чотири години, щоб поцілувати Плащаницю та запалити свічки від Божого Гробу. Прочани приносили свої прохання та молитви перед всесвітньовідомою Стіною Плачу. В останній день подорожуючі відвідали найстаріше місто Єрихон, Ізраїльську Пустелю та монастир св. Івана Хрестителя в скалах, а наостанок також – Мертве море.

Поїздка до Ізраїлю залишила незабутній слід в житті кожного, хто побував на Землі, по якій ступав Ісус Христос. Маса вражень та позитивних емоцій, море побаченого і почутого, спільні розважання та молитви дорогою Христа стали реалізацією заповітних мрій багатьох прочан.

 

Щороку на початку листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. З нагоди цього свята 9 листопада 2011 року юні учасники студії «Сто талантів», що діє в рамках проекту «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів», взяли участь в мовній вікторині «Як ти знаєш рідну мову». Підготувала і провела це свято керівник студії "Сто талантів" Оксана Лотоцька. Учасники змагань назвали свої команди «Кобзарики» та «Козачата». Вони мали змогу проявити свої знання з літературної української мови у конкурсах: «Антисуржик», «Реклама рідної мови», «Афоризми та прислів’я про мову», «Кращий вірш про рідну мову».

На жаль, беззаперечного переможця у цих конкурсах не виявилось. Це свідчить про те, що наші знання рідної мови є недостатніми і потребують постійного вдосконалення.

 

Кожного року у Бродівській початковій школі №1 проводиться свято посвячення в першокласники, приурочене святим Вірі, Надії, Любові і їхній матері  Софії. Так і цього 2011 року, 20 жовтня  діти з батьками та вчителями відвідали храм Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста.

Настоятель храму о. Ярослав Царик відправив Молебен до Пресвятої Богородиці, під час якого усі спільно молилися до Матері Божої. Дітки: Данчук Павло, Холод Діана, Демчик Яна, Кузьма Віктор, Казмірчук Олег, Дмитрук Марія, Костинишин Вікторія, Яремчик Максим та Жук Андрій читали благальні вірші до покровителів своєї школи: Святих Віри, Надії, Любові і Софії. В них школярі просили святих про опіку і заступництво. Усі присутні в церкві прославляли Ісуса Христа піснею „Будьте мудрі, очко, ручко, язичок!”.

Духовний наставник о.Ярослав Царик звертав свої молитви до Пресвятої Богородиці просивши мудрості, терпеливості, здоров’я для вчителів, дітей та їхніх батьків. Класні керівники першокласників: Горобйовська Оксана Володимирівна, Котельницька Людмила Володимирівна та Миськів Ольга Іванівна разом з дітками офірували квіти до ікони Діви Марії. Наприкінці молитовної зустрічі усі отримали благословення освяченою водою, співаючи „Многая літа...”.

 

2 жовтня 2011р. понад сімдесят членів Марійської дружини, що входять до трьох груп "Ангелятко", "Діти світла", "Діти Марії"  парафії Чесного Хреста м.Броди під проводом керівника пані їмості Тетяни Семенюк взяли участь в доброчинній акції „Серце до серця”.

Акція проходила по закінченню дитячої Служби Божої в 14:00. Члени Марійської дружини підготували для ярмарки власні вироби ручної роботи, це, - зокрема, прикраси з бісеру, м’які іграшки, композиції з паперових квітів зі сюрпризами, вишиті картинки, а також різноманітні солодощі. В приготуванні до ярмарки дітям допомагали їхні батьки.

Зібрані кошти в результати акції, використали для доброї справи. Юні учасники акції придбали гостинці для хворих терапевтичного відділення районної лікарні м. Броди.

Відвідуючи хворих діти Марійської дружини разом з керівником пані Тетяною спільно молилися, спілкувалися з людьми і вручали їм гостинці. Зворушені до сліз хворі люди дякували дітям за їхню любов, адже ці відвідини це і милосердя, і лікування людських душ.


Завідувач терапевтичного відділення  пані Руслана Черкашина сказала, що такі відвідини дітьми хворих, це вияв Божої любові через дітей.

Ця благодійна акція, безумовно, надовго залишиться в дитячих серцях і буде стимулом для подальших добрих діл, а для хворих - лік на душу.

 

лауреат міжнародних конкурсів

народний гурт "Куди йдеш" в нашому місті!

Музична програма "Любов хай наповняє нас"

30 жовтня 2011р. о 17.00 в приміщенні Бродівського педколеджу ім. М. Шашкевича

 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Християнський сайт Кіріос
Святе Письмо онлайн
Фото
Вхід/Реєстрація



Терко
Студія розробки сайту
Веб-студія Люкс Сайт
Архів сайту
  • квітня, 2010
  • березня, 2010
  • лютого, 2010
  • січня, 2010
  • грудня, 2009
  • листопада, 2009
  • жовтня, 2009
  • вересня, 2009
Кнопка нашого сайту

Парафіяльний сайт м.Броди

Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
Поширюймо слово Боже!
На сайті
На даний момент 77 гостей на сайті
Каталоги