Великий піст – час роздумів і молитов, час для покаяння, покути, милостині та навернення. В цей особливий час дуже важливо змінити наші думки, переживання та погляди,  сповнити їх особливим духовним змістом.

З цього приводу 23 березня 2012 року на парафії Чесного Хреста було організовано перегляд художнього фільму «Притчі 2» на важливу  актуальну тематику моральних міркувань та світогляду сучасної молоді. До участі у заході було запрошено учасників Вівтарної дружини та дітей студії «Сто талантів», яка діє в рамках проекту «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів». Перед переглядом кінострічки керівник проекту Оксана Лотоцька сказала вступне слово про значення Великого посту в нашому житті, про необхідність самовдосконалення, прощення і покаяння, про роль моральних цінностей в нашому житті. На актуальність тематики і зацікавлення проблематикою фільму показала полеміка, яка виникла під час перегляду фільму.

В екранізованих притчах - сама суть людських відносин. У них мудрі повчання і приклад праведного життя. Жанр фільму - лірична комедія. Дія відбувається в наш час. Творці фільму прагнули донести красу чернечого подвигу і в доступній формі розповісти про чудеса віри і молитви.
Адже під час посту ми глибше налаштовані на сприйняття духовності та осмислення істинних цінностей.
Молодь сприйняла фільм по-різному. Спільними ж для всіх глядачів виявилися відчуття тихої радості і світлого настрою та бажання творити добро.

 

 

7 лютого 2012 року Бродівською гімназією ім. Івана Труша за підтримки БФ «Карітас» - Броди  було проведено районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів та соціальних установ Бродівського району на тему «Діагностична та профілактична робота соціального педагога із дітьми трудових мігрантів». Метою проведення даного заходу було розкриття проблем дітей даної категорії; обговорення моделей роботи з ними; налагодження схем співпраці працівників освіти з соціальними службами, службами у справах дітей, неурядовими організаціями. Ініціатором проведення даного заходу стала соціальний педагог проекту «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» Присяжнюк Юлія Володимирівна. Дійство розпочалось з благословення директора БФ «Карітас» - Броди о. Ярослава Царика, який окрім цього є гімназійним катехитом цього навчального закладу.

У семінарі взяли участь  13 практичних психологів і 6 соціальних педагогів району. В ході заходу Юлія Володимирівна запропонувала для перегляду дуже актуальне відео «Поки батьки не бачать», яке вкотре продемонструвало актуальність зазначеної проблеми. Також було представлено та розповсюджено інформаційні буклети для батьків та дітей трудових мігрантів, практично - методичні матеріали по роботі з дітьми, батьки яких знаходяться тривалий час за кордоном; для соціальних педагогів, практичних психологів, класних керівників. Посібник містить інформацію про принципи здійснення соціально-педагогічної та психологічної роботи з дітьми трудових мігрантів; розкриває завдання, зміст, форми і методи проведення такої роботи серед дітей, батьків, соціального оточення.

 

 

Зранку 28 грудня 2011р. в храмі Воздвиження Чесного Хреста настоятель храму о. Ярослав Царик відслужив подячний молебен до Пресвятої Богородиці. Подячна відправа служилась для працівників відділу освіти. Співав хор під керівництвом дяка Миколи Самуляка.

Освітяни на чолі зі своїм керівником Володимиром  Івахом  спільно дякували Богу за рік, який минає, випрошували здоров’я та довголіття, порозуміння з колегами по роботі, злагоди, любові та сімейного затишку.

Отець Ярослав Царик привітав усіх присутніх з прийдешнім Новим 2012 роком та Різдвом Христовим. Побажав усім, щоб Новий рік був кращим, ніж Старий, щоб ці свята принесли в кожну хату радість та хороший настрій, щоб у кожній людській душі панував спокій, мир та любов.

 

День святого Миколая не за горами, і всі батьки готують сюрпризи та подарунки для своїх дітей, бажаючи максимально наповнити цей день відчуттям справжньої зимової казки. Для того, щоб це чудове свято прийшло до всіх, аби подарувати віру в диво тим, хто цього справді потребує, вихованці релігійно-мистецької студії при БФ «Карітас» - Броди на чолі з організатором Оксаною Лотоцькою провели передсвяткову виставку - ярмарок. Після третьої Служби Божої в центрі благодійного фонду «Карітас» юні вихованці студії демонстрували та продавали свої ексклюзивні вироби.

Мета даного заходу – напередодні Дня св. Миколая зібрати кошти для придбання святкових подарунків дітям-сиротам нашого міста.

До даного дійства творча студія «Сто талантів» готувалась протягом кількох місяців. Руками маленьких умільців були виготовлені святкові листівки, чудові новорічні прикраси та біжутерія, оригінальні сувеніри. У виготовленні листівок дітям допомагали учасники парафіяльної спільноти УМХ.

 

17 та 18 вересня 2011 року відбулося Третє всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці під духовним проводом військового єпископа – владики Михаїла Колтуна, керівника Департаменту Патріаршої Курії Української греко-католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

Гостинно приймав паломників з усієї України владика Василій Семенюк, єпископ Тернопільсько-Зборівський.

У паломництві взяли участь представники Міністерства оборони та Збройних сил України, представники внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Державної пенітенціарної служби України, Державної прикордонної служби та Міністерства надзвичайних ситуацій України.

Загальна кількість прочан - 3000, серед яких близько 700 військовослужбовців Зброних Сил України та інших військових формувань. 

У цій прощі також взяли участь три військові частини Сокальсько-Жовківської єпархії разом зі своїми капеланами та головним капеланом о. Зеновієм Колтуном на чолі.

Серед них навчально-прикордонний загін м. Великі Мости з капеланом отцем-деканом Володимиром Юськівим, третій полк армійської авіації м. Броди "червоні казарми" з капеланом о. Богданом Вихором та радіо-технічна частина м. Броди "білі казарми" з капеланом о. Ярославом Цариком.

Разом з військовослужбовцями з "білих казарм" на прощі були присутні працівники пожежно-рятувальної частини, а також ветерани військової служби та Міністерства Внутрішніх справ України. Загальна кількість прочан становила п’ятдесят чотири чоловіки. На прощу військових прибули гості з Німеччини та Польщі – представники військових ординаріатів обох країн: монсеньйор Йоахим Сімон (Німеччина) та о. Богдан Міщишин (Польща).

 

Молитовний захід розпочався об 11 годині молебнем у парафіяльній церкві біля Чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої. Біля пам’ятного знака загиблим за волю України єпископи та капелани відслужили  панахиду.

 

На Благовіщення Пресвятої Богородиці, 7 квітня 2010 року, був створений християнський ансамбль «Знамення». В гурті співають чотири молоді парафіянки Анастасія Попеско, Марта Пишна, Софія Грицаїшин, Вікторія Пишна. Всі учасниці співають в церковному дитячому хорі «Дзвін». Ідея створення християнського ансамблю зародилася в о.Ярослава Царика на Йорданські свята, коли дівчата разом з ним відвідували християнські парафіяльні родини з Йорданською водою.

Вже під час Великого Посту гурт «Знамення» співав Хресну дорогу для Марійської дружини, а також приймав участь у духовному вечорі «Через хрест до Воскресіння», що відбувся в Народному домі м.Броди, за участю народного художньо-просвітницького колективу.

Ансамбль запрошують молоді парафіяльні християнські родини на Святу Тайну Хрещення.

В травні 2010 року ансамбль «Знамення» приймав участь у вечорі памяті Марічки Черкас у педколеджі.

4 червня 2010 року у парафії святих верховних апостолів Петра і Павла м.Соснівка християнський ансамбль «Знамення» приймав участь у відкритті виставки «До Світла Воскресіння крізь терни катакомб», яку підготував Інститут Історії Церкви до 20-ї річниці виходу УГКЦ з підпілля та її офіційної  легалізації.

23 липня 2010 року співали духовні пісні на відкритті етнофестивалю «Підкамінь-2010».

В листопаді 2010 року, з нагоди 15-ліття священичого служіння у храмі Воздвиження Чесного Хреста, 20-ліття подружнього життя з їмостю Галиною, та дня народження ансамбль вітав о.Ярослава Царика новою піснею «Молитва до Матері Божої».

Дівчата пишуть власні духовні композиції, які виконують у храмі, на різних святкуваннях. Їхні пісні про любов до Бога, до людей, про непростий життєвий вибір, особливо, якщо ти – молодий і небайдужий серцем. Тексти пишуть Настя Попеско, Софія Грицаїшин, а музику – Марта Пишна. У доробку дівчат 8 власних пісень:

«Церковні дзвони» сл. о. Я. Царика, муз. М. Пишна.;

«Ти прийди до храму вранці» сл. і муз. А. Попеско;

«Коли тобі боляче» сл. А. Попеско, муз. М. Пишна;

«Світле майбуття» сл. С. Грицаїшин, муз. М. Пишна;

«Він захистить» сл. А. Попеско, муз. М. Пишна;

«Отча рука» сл. і муз. А. Попеско;

«Очі вгору підійми» сл. А. Попеско, муз. М. Пишна;

«Молитва до Матері Божої» сл. С. Грицаїшин, муз. М. Пишна.

Духовним наставником ансамблю є о.Ярослав Царик.

 

15 жовтня 2010 року у Катедральному соборі св. апп. Петра і Павла м.Сокаля відбувся V молитовний з’їзд спільноти ’’Матері в молитві. П’ятий Єпархіальний з’їзд проходив під гаслом: ’’Бог завжди прихиляє своє вухо, щоб почути тих, хто Його кличе’’. Для почитання у катедральному храмі були виставлені мощі св. апп . Петра. Храм заповнений гостями – матерями Сокальсько-Жовківської єпархії, на хорах – хор школи естетичного виховання, кілька священиків сповідали. У складі делегації нашої спільноти: Руслана Гула, Леся Халімон, Любов Белей, Оксана Олійник, Антоніна Шах, Іванна Підгірна, Іванна Горбаль, Ольга Чорній, Марія Серватнюк, Володимира Черкас, Софія Бешлей.

 

Рух спільноти «Матері в молитві» –це великий Божий дар для всіх матерів, їхніх родин, особливо дітей. Проблеми з дітьми у наш час існують майже у кожній сім’ї. Серця багатьох матерів переповнені тривогою за майбутнє своїх дітей. Як вберегти їх від бід і небезпек, які переслідують їх на кожному кроці. Господь Бог нас любить і бажає нам усім допомогти. Треба тільки просити Його про це і вірити словам Христа, які звернені до нас: «Просіть і дасться вам, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам. Бо кожний, хто просить, – отримує, хто шукає - знаходить, і тому, хто стукає, - відчинять». Мт. 7.7-8.

Як християни, ми покликані до постійного життєдайного зв’язку з нашим Господом. Як матері-християнки ми покликані передавати не тільки фізичне життя своїм дітям, а й віру в живого Бога. Не відкладайте на потім. Не зволікайте. Спробуйте і подивіться: який добрий Господь! Блаженний, хто до Нього прибігає. Станьте свідками реальних дій живого Бога у наш час.

Спільнота «Матері в молитві» храму Воздвиження Чесного Хреста м.Броди.

Заснована 21 грудня 2008 року, в навечір'я Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці.

Духовний наставник –о.Ярослав Царик.

Слугиня - Руслана Гула.(0685001895)

Спільнота налічує 58 матерів.

Збір спільноти в Храмі Воздвиження Чесного Хреста кожної неділі:

  • Літній час: 19:00
  • Зимовий час: 18:00 
 
Пошук по сайту
РОЗПОРЯДОК БОГОСЛУЖIНЬ:

Субота 11.04.15

23:00 - Початок Пасхальних Богослужінь

Неділя 12.04.15

09:00 - Пасхальна Літургія



Священик Тарас Дзьоба – (068)505-21-14 або (066) 64-20-565

Друзі сайту
Християнський сайт Кіріос
Святе Письмо онлайн
Фото
Українська молодь - Христові м.Броди
Вхід/Реєстрація



Терко
Студія розробки сайту
Веб-студія Люкс Сайт
Архів сайту
    Кнопка нашого сайту

    Парафіяльний сайт м.Броди

    Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
    Поширюймо слово Боже!
    На сайті
    На даний момент 16 гостей на сайті
    Каталоги
    casus telefon
    casus telefon
    film izle
    telefon dinleme programı
    casus telefon
    casus telefon
    casus telefon
    telefon dinleme
    casus telefon