о.Ярослав ЦарикВсесвітліший отче Ярославе! Прийміть від нас у цей святковий день найщиріші привітання та найкращі побажання здоров’я, добра, родинного затишку, духовних і тілесних сил, невичерпної енергії та благодатної Божої допомоги у всьому, злагоди, миру, Божої ласки та Господнього благословення.

Нехай завжди Вас супроводжує удача у всіх Ваших добрих справах і кожен день у житті наповнюється радістю та зорепадом любові рідних.

Будьте щасливі й нехай Божа благодать осяює Ваші всі задуми та плани, хай здійснюються мрії та успішною буде щоденна праця на Славу Божу.

Від працівників благодійної служби "Картіас-Броди" та  священиків храму.

 

28 липня 2016 року в молодіжному таборі «Божий дивосвіт», що у с. Королівка Бродівського деканату пройшов день любові до довкілля.

Табір організував о. Руслан Жигиль, який є відповідальним за молодь у вищезгаданому деканаті.

Протягом дня близько 160 учасників роздумували про роль християнина у світі в контексті сучасних екологічних викликів. Провадив ці роздуми референт Бюро УГКЦ з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії о. Тарас Дзьоба.

У повчальному слові о. Тарас наголосив: «Цей Рік Божого Милосердя є нагодою переосмислити своє ставлення до світу, зокрема поглянувши на світ очима Творця, варто прагнути позитивних змін у ньому. І ці зміни починаються з кожного із нас, з перегляду нашої поведінки на природі, з піднятого папірця та інших дружніх до довкілля дій».

В рамках екодня учасники табору роздумували і про важкість екологічного гріха, зокрема через осмислення його наслідків, було згадано і те, що св. Іван Павло ІІ залічував екологічний гріх до кагорти гріхів, що кличуть про помсту до неба.

Продовжився екологічний день вікторинами та конкурсами, які організували партнери екологічної комісії - НПП «Північне Поділля».

Загалом учасники табору залишилися задоволеними екоднем, адже кожен активний учасник отримав заохочувальний тематичний подарунок.

Посилання: http://www.sokaleparchy.org.ua/index.php/dija/komis/2280-den-liubovi-do-dovkillia-provedeno-u-dytiachomu-tabori-v-s-korolivka

 

 

9 травня молодь парафії Успіння Пресвятої Богородиці смт Підкамінь разом з настоятелем храму та деканом о. Михайлом Бакаєм здійснили велопробіг парафіями Підкамінського деканату.

Учасники пробігу вирушили від деканального храму в Підкамені та відвідали церкви в селах Нем’яч, Попівці, Тетильківці та Накваші. В кожній святині молилися один десяток вервиці, а потім слухали розповіді про історію села, місцевого храму і про події переслідування в радянський час.

У Накваші відбулася підсумкова вікторина, під час якої молодь відповідала на запитання про історію тих місці, які вони відвідали.

Велопробіг ініційований самою молоддю і відбувається вже втретє. Цього року захід був присвячений українським воїнам та за мир в державі.

Підтримали молодіжну ініціативу: Львівська освітня фундація, Підкамінський деканат та місцеві священики.

Долучилися до даної ініціативи молоді парафіяни з сіл Нем’яч та Накваші, а також дорослі. Разом до вісімдесят осіб.

Отець-декан Михайло Бакай зазначив, що «молоді парафіяни Підкаменя дбають за духовний зріст не тільки у своїй парафії, але мандрують в інші місця, щоб залучити молодих людей до церковного життя. Також вчаться відпочиваючи пізнавати і прославляти Бога».

Прес-служба єпархії

Посилання: http://www.sokaleparchy.org.ua/index.php/dekanat1/164-pidkaminskyi/novyny-dekanatu/2194-pidkaminska-molod-zdiisnyla-veloprobih-parafiiamy-dekanatu

 

15 травня в стм Олесько відбулася зустріч представників церковних братств парафій Олеського деканату з метою розгляду положень «Парафіяльного правильника».

Зустріч розпочалася Молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив о. Ігор Суходольський, протопресвітер Олеський.

Опісля, священики деканату та присутні представники ознайомилися з положеннями «Парафіяльного правильника».

Найперше о. Ігор розповів про завдання для нашої Церкви на сьогодні та перспективи для розвитку в контексті стратегії УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», та розповів про зміст «Парафіяльного правильника» положення (створення) виборів у парафії пастирської та екомічної ради і впровадження його у життя парафії.

На закінчення зустрічі о. Ігор Суходольський подякував усім присутнім представникам церковним братств за їх жертовне парафіяльне служіння та побажав нових успіхів у праці для духовного зростання парафій та загалом для розвитку нашої УГКЦ.

Повідомляє інформаційна служба Олеського деканату

Посилання: http://www.sokaleparchy.org.ua/index.php/dekanat1/163-oleskyi/novyny-dekanatu/2198-predstavnyky-parafii-oleskoho-dekanatu-rozhlianuly-parafiialnyi-pravylnyk

 

 


Фото:kolokray.com

Зокрема в Домініканському монастирі в селищі Підкамінь передбачено відновлення фасадів дзвіниці, декоративних елементів і карнизів.

«Сьогодні, 26 квітня, на сесії ЛОР депутати затвердили зміни до програми «Охорона і збереження культурної спадщини Львівської області на 2016-2018 роки», – повідомили у вівторок у прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Цей документ розробив департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації, керівник якого Оксана Ткачук розповіла: «Ці кошти скерують на реставраційні роботи на пам’ятці національного значення Домініканському монастирі в селищі Підкамінь в Бродівському районі. Зокрема – на реставрацію фасадів дзвіниці, відновлення декоративних елементів, карнизів».

Нагадаємо, що реставраційні роботи Домініканського собору розпочали у 2009 році. Упродовж останніх років ліквідувано аварійний стан вежі дзвіниці, повністю перекрито дах».

Посилання: http://dailylviv.com/news/kultura/na-restavratsiyu-monastyrya-na-lvivshchyni-skeruyut-800-tysyach-hryven-31054

 


 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Християнський сайт Кіріос
Святе Письмо онлайн
Фото
Українська молодь - Христові м.Броди
Друзі сайту

Рух Християнських Сімей

Християнський портал Кіріос

Аскольдова Могила - УГКЦ


Терко
Архів сайту
    На сайті
    На даний момент 187 гостей на сайті
    Каталоги
    casus telefon
    casus telefon
    film izle
    telefon dinleme programı
    casus telefon
    casus telefon
    casus telefon
    telefon dinleme
    casus telefon