Українська греко-католицька церква є світлом віри у релігійному і у національному житті України. Вперті намагання спочатку царського, а потім радянського режимів ліквідувати УГКЦ – не вдалися. У часи підпілля Богослужіння та уділення Святих Тайн відбувалися підпільно по домівках людей.

Вірні, в умовах, коли сама лише приналежність до недозволеної державою церкви каралася, зберегли церковні традиції, ієрархію, передали спадкоємність молодим поколінням. Після 1946 року УГКЦ була найбільш переслідуваною релігійною громадою у світі. У грудні 1989-го УГКЦ вийшла з підпілля.

 

Страдч – гора Божої Матері. Вас охопило горе, недуга? Ви зіткнулися зі складними життєвими обставинами? Ви втратили надію на справедливістьі милосердя? Поспішіть до Страдчу, до нашої Небесної Матері. Вона почує кожного... Моліться!

28 серпня наУспіння Пресвятої Богородиці щороку сюди поспішають люди на храмове свято і відпуст. Проща – це подорож, мандрівка до храму, монастиря, іншого Богопосвяченого місця,де є чудотворна ікона( чи її копія) Пресвятої Богородиці, іншого святого або його мощей.

Страдч: Хресна Проща.

Зовсім недавно я вперше відвідала цю старовинну місцевість, назва якої нагадує нам про страждання, терпіння. За народними переказами після Страдецької трагедії зійшла з Неба Пречиста Діва Марія та оплакувала закатованих татарами людей.

Знаходиться Страдч неподалік Львова (17 км по дорозі на Яворів), на горі 359 метрів. Вразила мене нечувана краса цієї місцини: цілюще гірське повітря, озеро,де живуть лебеді... Страдч увійшов у зболені душі українців як прихисток від життєвих суєт, як Господня оза миру, спокою, надії на зцілення душ і тіл наших.

28 липня, коли ми молимось за всіх Володимрів і Володимир, мені пригадалась ось така історія...17 липня 1906 року в селі Страдч народився лопчик Володимир. Його батько, Іван Прийма, був дяком та секретарем при церкві. Мати Ганна Прийма. Охрещений в селі Страдч у 1906 році. Володимир Прийма закінчив дякувську бурсу при Митрополитові Андреєві Шептицькому. Був дяком і диригентом у своєму селі. Брав активну участь у житті свлоєї парафії.

Одружився 10 листопада 1931 року з Марією Стойко.Дяк Володимир Прийма був порядною, скромною ревною та чесною людиною, батьком чотирьох дітей. Він зберіг міцну віру та не злякався небезпеки військового часу і переслідувань, яких зазнала УГКЦ зі сторони вороже налаштованого більшовицького режиму. Свідки зазначають, що у четвер,26 червня 1941 року отця доктора Миколу Конрада (місцевого священника) попросили висповідати і причастити стару хвору жінку. З отцем Миколою пішов і 36-літній дяк Володимир Прийма. Треба було переходити через шлях , яким відступали радянські війська. Енкаведисти на конях спіймали їх і погнали до лісу. Там жорстоко закатували отця Миколу Конрада і дяка Володимира Прийму. Тіла мучеників були знайдені у сосновому лісі Бірку. Очевидці згадують: тіло дяка уже розкладалося, вони було покалічене, побите. Він мав поламані ребра, проте тіло отця Миколи залишалось чисти, без запаху. Поховали їх на Страдецькій горі. Святійший отець Іван-Павло ІІ під час свого візиту до Львова у червні 2001 року проголосив отця Миколу Конрада та дяка Володимира Прийму Блеженними.

 

В рамках проекту Відділу соціальних питань УГКЦ "Соціальне служіння УГКЦ" продовжується проведення 2-денних семінарів під загальною назвою «Особливості соціальної роботи з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах».

27-28 жовтня 2011 р. Б.  в приміщенні Львівського Інституту банківської справи для працівників дитячих та молодіжних проектів відбувся семінар на тему „Основи консультування. Індивідуальна робота з дітьми. Консультування батьків”.

Від парафіяльного центру "Карітас" - Броди в тренінзі взяла участь керівник проекту "Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів", Оксана Лотоцька.

Вели семінар фахові тренери, магістри соціальної роботи пані Наталія Дмитришин та Оксана Волгіна. Ці вже відомі нам фахівці Соціальної служби «Віфанія» (м. Київ) неодноразово проводили такого роду семінари. Головним організатором тренінгів є о. Андрій Нагірняк, керівник Відділу соціальних питань УГКЦ, а також його помічниця Ксенія Буханець, виконавчий секретар проекту.

Ці тренінги є дуже корисними для набуття нових теоретичних і практичних знань, обміну досвідом та просто власного збагачення.

 

1 жовтня 2011 року минув рік від початку діяльності при парафіяльному  центрі Карітас - Броди проекту «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів». З метою проведення комплексної перевірки роботи проекту, в наш центр завітали гості з-за кордону.

Впродовж жовтня цього року гість із Карітасу Іспанії пан Агустін Гутіерес відвідав декілька центрів з моніторингом. В четвер 20 жовтня соціальний педагог з Іспанії завітав в Бродівський Карітас. Разом з іноземним гостем Карітас відвідали також працівники Карітас України: генеральний секретар Карітас України Анатолій Козак та керівник відділу допомоги сім’ям, дітям та молоді Зоряна Лукавецька.

Усі гості були задоволені та приємно здивовані роботою нашої досить молодої команди. Помітним виявився глибокий, конструктивний підхід працівників до найбільш проблемних питань. Пан Агустін радів з того, що ми постійно здійснюємо моніторинг, оцінювання ситуацій та результатів своєї роботи.

Крім усного звіту працівники проекту продемонстрували гостям світлини на яких відображені найяскравіші моменти літнього відпочинку дітей: екскурсійні поїздки, табори, спільні святкування заходів. Завершився візит короткою екскурсію по дитячому центрі та демонстрацією дитячих гурткових робіт.

 

Предстоятель Української Православної Церкви (Московський Патріархат) митрополит Володимир (Сабодан) підтвердив, що над охочими приєднатися до УПЦ з Київського Патріархату чи Української Автокефальної Православної Церкви не треба здійснювати таїнство Хрещення. Раніше УПЦ і РПЦ дотримувалися іншої точки зору.

 

«І збудують Мені святиню — сказав Господь Бог — І буду перебувати посеред них»

(Вих. 25, 8).

«Молитися Богу можна всюди, але хор є голоснішим від одного голосу, так і молитва в храмі "єдиними устами і єдиним серцем" скоріше доходить до Бога»

(Св. Отці).

 

  • По дорозі до храму повторюй молитву смиренного митаря:«Боже, милостивий будь мені, грішному» (Лк. 18, 13).
  • Входи в храм з духовною радістю.«Нехай радуються і веселяться Тобою всі, хто шукає Тебе» (Пс. 39, 17).
  • Входи в храм, шукаючи миру, заспокоєння і очищення душі твоєї, бо Господь говорить:«Прийдіть до Мене всі втомлені і обтяжені, і Я облегшу вас» (Мт 11, 28).
  • Подумай, чи твій зовнішній вигляд відповідає місцю, в якому ти знаходишся.«Нехай ваша окраса буде не зовнішня – заплітання волосся, накладання золотих обручок чи прибирання в шати, але в середині людського серця, в нетлінності душі, лагідної та мовчазної: це многоцінне перед Богом» (І Пт. 3, 3-4).
  • Входячи в храм, зроби три поклони з молитвою:«Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене грішного (грішну)».
  • В храм приходь до початку Богослужіння. Поцілуй ікону на тетраподі, двічі перехрестившись перед і один раз після цілування. Почитаючи ікону, ми кланяємось не матеріалу, на якім вона написана, а Тому, Хто на ній зображений.
  • Якщо хочеш, подай поминання за здоров'я живих чи за упокій померлих, постав за них свічки перед образами.
  • Коли проходиш через середину храму, навпроти Царських Воріт, призупинись і, хрестячись, поклонись.
  • Під час Богослужіння чи проповіді не ходи по храму, оскільки це заважає загальній молитві і увазі.
  • В храмі не будь занадто цікавим, не розглядай тих, що моляться, не розмовляй, а зосередься на Богослужінні.
 

1 січня 2010 року виповнилася 101-а річниця від дня народження вірного сина нашої держави, провідника ОУН, людини-легенди Степана Бандери. Постать ця овіяна національним героїзмом, гарячою любов’ю до України, до віковічної української нації і української землі. Така любов є однією з найшляхетніших чеснот людини. Таку любов ми називаємо національним патріотизмом. Тієї погожої зимової днини зібралися бродівчани біля пам’ятника Жертвам більшовицьких репресій, щоб занести молитву до Бога разом з священиком церкви Воздвиження Чесного Животворящого Хреста о.А.Семенюком за світлу пам’ять одного з люблячих синів України. У поминальному віче взяли участь члени районного Братства вояків ОУН-УПА, інтелігенції міста.

 
газ для ЦерквиКабінет Міністрів прийняв рішення, що природний газ для релігійних організацій на комунально-побутові потреби відпускатиметься за цінами, які діють для потреб населення. Відповідну постанову прийнято на засіданні Уряду 3 вересня 2009 року. Як повідомляє Урядовий портал, встановлення таких цін суттєво зменшить фінансове навантаження на релігійні організації та дозволить їм своєчасно та у повному обсязі здійснювати розрахунки за отриманий природний газ.
 
Пошук по сайту
РОЗПОРЯДОК БОГОСЛУЖIНЬ:

Субота 11.04.15

23:00 - Початок Пасхальних Богослужінь

Неділя 12.04.15

09:00 - Пасхальна Літургія



Священик Тарас Дзьоба – (068)505-21-14 або (066) 64-20-565

Друзі сайту
Християнський сайт Кіріос
Святе Письмо онлайн
Фото
Українська молодь - Христові м.Броди
Вхід/Реєстрація



Терко
Студія розробки сайту
Веб-студія Люкс Сайт
Архів сайту
    Кнопка нашого сайту

    Парафіяльний сайт м.Броди

    Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
    Поширюймо слово Боже!
    На сайті
    На даний момент 16 гостей на сайті
    Каталоги
    casus telefon
    casus telefon
    film izle
    telefon dinleme programı
    casus telefon
    casus telefon
    casus telefon
    telefon dinleme
    casus telefon