В Бродах, вперше в історії міста, проводився відкритий парафіяльний шаховий турнір Церкви Воздвиження Чесного Хреста. Ініціаторами проведення такого заходу стали о.Ярослав Царик, настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста, та парафіянин Богдан Мисак, тренер-викладач з шахів спортивної школи «Урожай». Взяти участь в змаганнях мали можливість усі бажаючі парафіяни парафії Чесного Хреста та інших парафій м.Броди. Основна мета даного заходу – це поєднати світське спортивне життя міста з християнською мораллю. Звичайно, основна увага зверталася на дітей, на їхнє змістовне проведення дозвілля, важливим є і те, що Церква в кризовий час може допомогти дітям своєї парафії підвищувати свою майстерність на змаганнях обласного рівня. Шахи – це здобування перемоги розумом, і вони є досконалішою моделлю людського життя. В шаховій грі, як і в житті, перш, ніж зробити хід чи вчинок, потрібно добре подумати. Саме на цьому акцентував увагу головний суддя змагань Богдан Мисак. В змаганнях взяло участь 20 шахістів.

 Турнір проводився за правилами Шахового Кодексу і проходив в напруженій і безкомпромісній боротьбі. Змагання проводилися за швейцарською системою в 7 турів. Жодному з учасників не вдалося уникнути поразки. Два шахісти набрали по 6 очок і довелося визначати переможця по коефіцієнту Бухгольця. Він виявився вищим у дев’ятирічного Василя Медведика, який і став переможцем. 30-річний парафіянин Павло Семенюк посів друге місце. Третім став 6-річний Володимир Медведик, брат Василя. Шахами Володя займається уже більше року, виступав на обласних змаганнях і виконав уже І юнацький розряд. Отже, місця на І відкритому парафіяльному турнірі Храму Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього розподілилися в такому порядку:  

Місця Учасники Очки Коефіцієнт Бухгольця
1 Медведик Василь 6 30,5
2 Семенюк Павло 6 25,5
3 Медведик Володимир 5 31,5
4 Матвіїв Василь 5 26,5
5 Чайковський Богдан 4,5 32,0
6 Бешлей Роман 4,5 25,0
7 Вернюк Віталій 4,5 24,5
8 Гусейко Микола 4,0  
9 Зінкевич Роман 3,5  
10 Ковальський Дмитро 3,5  
11 о.Царик Ярослав 3,0  
12 Стеблій Назар 3,0  
13 Тереховський Василь 3,0  
14 Степанюк Ярослав 3,0  
15 Сидір Володимир 3,0  
16 Кудрик Степан 2,5  
17 Яремчук Мирослав 2,0  
18 Комишний Олександр 1,5  
19 Масля Ігор 1,0  
20 Мазур Мар’ян 0.5  

 Переможець, призери і шахісти, які підтвердили і виконали розряди були винагороджені грошовими призами. 1 січня 2010 р. всі учасники шахового турніру зібралися в храмі Воздвиження Чесного Хреста на спільну молитву. Молилися за успішний 2010 рік. о.Ярослав Царик всім учасникам шахового турніру вручив дитячі молитвослови і диск з колядками та благословив їх на новий турнір, який відбудеться у м.Львові, де в складі команди будуть 4 шахісти парафії Воздвиження Чесного Хреста Володя і Василь Медведики, Богдан Чайковський, Віталій Вернюк і Дмитро Думас з парафії св.Юра м.Броди.

Автор статті Богдан Мисак

 
Опитування
Вам подобається новий дизайн парафільного сайту?
 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Про рух "Подружні зустрічі"
Християнський сайт Кіріос
Аскольдова Могила - УГКЦ
Фото
Вхід/Реєстрація
Терко
Студія розробки сайту
Веб-студія Люкс Сайт
Архів сайту
На сайті
На даний момент 471 гостей на сайті
Каталоги