У парафіяльному благодійному фонді «Карітас»-Броди церкви Воздвиження Чесного Хреста діє проект «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів». Мета його - зниження у дітей психотравмуючих факторів, що пов’язані з трудовою міграцією батьків. Керівник проекту - Любов Сітка. З дітьми тут працюють соціальні педагоги Юлія Присяжнюк і Євгенія Скребцова, психолог Галина Труфанова.

В рамках проекту «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» діє дитяча творча студія «Сто талантів», яку відвідують 65 хлопчиків та дівчаток. Ініціатори проекту залучають також і дітей, що опинилися у складних життєвих ситуаціях. Тут проводяться різноманітні тренінги, практикуми, профілактичні бесіди про шкідливість алкоголю, тютюнопаління тощо, а також робота з батьками та опікунами. Головне завдання працівників полягає в тому, щоб дитина не була покинута і не опинилася, як кажуть, на вулиці.

Після занять в школі хлопчики та дівчатка поспішають в студію, де вони оточені увагою і теплом. Тут їх навчають ліпленню з пластики, писанкарству, плетінню з бісеру, малюванню, організовують цікаві екскурсії, а під час літніх канікул діти мали можливість відпочити в таборах у Карпатах, на морі в Скадовську, Кирилівці. Як зазначає директор БФ «Карітас»-Броди та ініціатор проекту о.Ярослав Царик, приємно спостерігати, що завдяки цій праці змінюється емоційний стан підопічних. В творчій зосередженості діти відволікаються від проблем, які є в сім’ях.

Персонал проекту налагоджує стосунки і з державними структурами. Минулоріч вони взяли участь в обласному конкурсі мікропроектів місцевого розвитку на 2011-2015 рр., який проводила обласна рада, і отримали  50 тис. грн. з державного бюджету для підтримки та розвитку проекту.

Спочатку 2013 року проект «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» продовжує свою діяльність у новому приміщенні по вул. 900-річчя Бродів. І ось, після Різдвяних та Йорданських свят, діти разом з вихователями, координатором та директором святкували своє новосілля. Розділити їх радість прийшли голова районної ради Ольга Шайдулліна, волонтери, батьки та опікуни. Нове приміщення освятили духовний наставник студії «Сто талантів» священик Ярослав Царик та о.Тарас Дзьоба – адміністратор християнського порталу «Кіріос»

Вітаючи присутніх, отець Ярослав зазначив, що думка про створення студії визрівала давно. І от, 1 жовтня 2010 року завдяки підтримці і старанням Міжнародного благодійного фонду «Карітас» України, цю мрію вдалося втілити в життя.

Зі слів отця - праця з дітьми дуже важлива, адже вони - наше майбутнє. Він висловив сподівання, що діти із задовленням будуть і надалі відвідувати студію «Сто талантів» і перейматимуть знання від своїх вчителів, а також запросив усіх здібних дітей приходити сюди. Педагоги працюватимуть з ними, виявляючи здібності і таланти кожного.

Щиро дякувала персоналу проекту за їх ініціативність і працю голова районної ради Ольга Шайдулліна.

- Приємно, що є такі люди, які хочуть щось зробити для підростаючого покоління, яким не байдуже, якими виростуть наші діти, - зазначила О. Шайдулліна. - Я вітаю навіть найменшу спробу щось добре зробити хоча б для однієї дитини. В наш час це дуже важливо.

Завершилося це свято в студії «Сто талантів» переглядом  повчального мультфільму на мотив української народної казки, приємним сюрпризом  та «солодким столом».

 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Християнський сайт Кіріос
Святе Письмо онлайн
Фото
Українська молодь - Христові м.Броди
Вхід/Реєстрація



Терко
Студія розробки сайту
Веб-студія Люкс Сайт
Архів сайту
    Кнопка нашого сайту

    Парафіяльний сайт м.Броди

    Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
    Поширюймо слово Боже!
    На сайті
    На даний момент 35 гостей на сайті
    Каталоги