5 лютого Стрітення Господнє - велике дванадесяте свято, встановлене церквою в пам'ять про те, що на 40-й день по народженні Христа Пресвята Діва і праведний Йосип принесли Богонемовля в Єрусалимський храм, щоб «представити перед Господом» (Лк. 2, 22).У єрусалимському храмі Святе Сімейство зустрів праведний Симеон . Йому було об’явлення , що він не помре, поки не побачить Спасителя.  Благочестивий старець прийшов у храм у той час, коли Пресвята Богородиця і праведний Йосип принесли туди Немовля Ісуса, щоб виконати законний обряд.  Симеон  взявши Ісуса на руки, вимовив: «Нині відпускаєш Ти раба Свого, Владико, по слову Своєму, з миром, тому що бачили очі мої порятунок Твій, який Ти підготував для всіх народів…». Слов'янське слово «стрітення» перекладається на сучасну мову як «зустріч» - зустріч людства в особі старця Симеона з Богом. А в переносному сенсі - зустрілися два Завіти, і Старий остаточно поступився місцем Новому...

У день Стрітення Господнього в церквах, за традицією, освячуються свічки. Традиція ця походить зі стародавнього звичаю влаштовувати в день Стрітення хід містом із запаленими світильниками (на зразок хресного ходу).  У молитвах на освячення свічок на Стрітення Господа Бога прохають про те, щоб, як запалені свічки своїм світлом розганяли нічний морок, так і наші душі, просвічені Духом Святим, уникали гріховної тьми.Стрітенська свічка важлива як символ просвіченості серця Духом Святим.Світло свічки-символ правдивого Божого світла,що ним є сам Господь. В цей день у церквах також і святять воду. Стрітенська свічка і стрітенька вода-символи свята.  На празник Стрітення Господнього 15.02.2013 року в храмі Чесного хреста служились три Святі Літургії .На Службі Божій о 10-00годині храм був переповнений парафіянами,  які прийшли до храму із свічками для освячення.

Служили о.Ярослав Царик і о.Андрій Семенюк . До Святого Причастя приступило  багато   вірян. Після богослужіння  священики і вірні процесійно вийшли на церковне подвір”я , де відбулося  освячення води і свічок. Всі із запаленими свічками   під спів християнських пісень зробили обхід довкола храму.

 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Християнський сайт Кіріос
Святе Письмо онлайн
Фото
Українська молодь - Христові м.Броди
Вхід/Реєстрація



Терко
Студія розробки сайту
Веб-студія Люкс Сайт
Архів сайту
    Кнопка нашого сайту

    Парафіяльний сайт м.Броди

    Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
    Поширюймо слово Боже!
    На сайті
    На даний момент 78 гостей на сайті
    Каталоги
    casus telefon
    casus telefon
    film izle
    telefon dinleme programı
    casus telefon
    casus telefon
    casus telefon
    telefon dinleme
    casus telefon