Habemus Papam: у Ватикані обрали нового Папу Римського Кардинали обрали нового Папу. Свідченням цього став білий дим, що піднявся з труби на даху Сикстинської капели в 20:05 за київським часом. Понтифік був обраний на другий день голосування, що є дуже рідкісною історичною подією.

Ім'я нового Римського Архиєрея стане відомо через деякий час. Його оголосить кардинал-протодиякон, який протягом найближчої години повинен з'явитися на центральній лоджії ватиканської базиліки.

Порядком проведення виборів Понтифіка передбачено, що після того, як один з кандидатів набере необхідну кількість голосів, він має висловити свою згоду з вибором пурпуратів і назвати ім'я, котре хоче носити як Папа. Після цього виборчі картки спалюються в печі, яка встановлена в Сикстинській капелі.

У цей час новообраний Папа вирушає в "кімнату сліз", щоб переодягнутися і помолитися. Потім він повертається в Сикстинську капелу, де кожен з пурпуратів обіцяє йому повагу і слухняність. Після цього Понтифік прямує на центральну лоджію ватиканської базиліки, звідки приділяє віруючим своє перше благословення "Urbi et Orbi". По дорозі він зупиняється для молитви в каплиці св. Павла. У цей час кардинал-протодиякон проголошує його ім'я народу.

Про це повідомляє християнський портал КІРІОС.

 
Пошук по сайту
Друзі сайту
Християнський сайт Кіріос
Святе Письмо онлайн
Фото
Українська молодь - Христові м.Броди
Вхід/Реєстрація



Терко
Студія розробки сайту
Веб-студія Люкс Сайт
Архів сайту
    Кнопка нашого сайту

    Парафіяльний сайт м.Броди

    Розмістіть нашу кнопку у вас на сайті
    Поширюймо слово Боже!
    На сайті
    На даний момент 60 гостей на сайті
    Каталоги
    casus telefon
    casus telefon
    film izle
    telefon dinleme programı
    casus telefon
    casus telefon
    casus telefon
    telefon dinleme
    casus telefon