Ось уже третій рік поспіль БФ «Карітас» парафії Чесного Хреста м.Броди організовує  літні табори для дітей трудових мігрантів. Цього року близько 20 дітей цільової групи змогли відпочити у літньому таборі в місті Южне Одеської області, що проходив із 5 по 14 липня. 04 липня в храмі Чесного Хреста відбувся молебен до Матері Божої, який відправив о.Ярослав Царик, настоятель парафії, поблагословивши всіх на цей християнський відпочинок.

Діти купалися в морі, засмагали, займалися в творчих майстернях, ходили на екскурсії, грали в спортивні ігри, танцювали. «Канікули - улюблений період всіх дітей, - говорить координатор проекту «Соціально-психологічна робота з дітьми трудових мігрантів» Люба Сітка, -  саме в цей час можна насолоджуватись свободою від обов'язків і правил, радіти життю, спілкуватись з друзями та рідними без обмежень. Проте саме період літніх канікул містить багато прихованої небезпеки для дітей, що через трудову міграцію батьків, позбавлені батьківського піклування. Не маючи належного контролю з боку дорослих і безліч вільного часу, такі діти наражаються на ризик.

 

 

21 квітня 2013 року в педагогічному коледжі імені о.Маркіяна Шашкевича відбувся духовний вечір великопосної пісні «Хресту Твоєму поклоняємось, Владико». Цей захід присвячений Року віри та 20-літтю відновлення храму Чесного Хреста, ювілей якого відбудеться 22 вересня 2013 року. Це втілення  пастирського листа  Блаженнішого Святослава (Шевчука) «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» , як дороговказ  для  оновлення та поглиблення духовного життя парафіяльної спільноти. Благословив духовний вечір великопосної  пісні о.Ярослав Царик – настоятель храму, який ініціював цей духовний захід, а вели його парафіяни Уляна Загоруйко та Ігор Мартинюк. Першим парафіяльним колективом, який відкривав це  духовне дійство, був хор імені о.Михайла Осадци під керівництвом Ольги Ковальчук. 24 липня 2013 року хору виповнюється 20 років з дня заснування. В супроводі камерного ансамблю, яким керувала Оля Надорожняк, хор   виконав духовні твори « Плотію уснув», «О, все хвальна мати!», «Стабат матер», « Зійдім на Голгофу», а також пісню «Сповнив Бог свій заповіт» (соліст Михайло Гончарик).

 

 

Великий піст 2013 року вірні храму Чесного Хреста м.Броди розпочали із зустрічі копії чудотворної ікони Розп’яття Ісуса Христа з Глинян. На всіх трьох недільних Святих Літургіях 17.04.2013 року священик храму св.Миколая із Глинян о.Микола Стронянський, який привіз ікону в м.Броди розповідав про чудесне диво оновлення ікони, яке сталося 6 січня 1936 року, а також про численні  оздоровлення людей.

Протягом всього часу перебування ікони у храмі Чесного Хреста священики храму відправляли молебень біля  чудотворного образу Розп’яття Господа Ісуса Христа.

З 18 березня по 26 березня 2013 року молилися дев’ятницю до Чесного Хреста в наміренні святійшого отця Франціска, який розпочав своє служіння  у Христовій церкві, як Вселенський Архієрей.                                                                                                               Також священики о.Ярослав Царик ,о.Андрій Семенюк,о.Павло Юрчак проголошували прохання за Блаженійшого Патріарха Святослава (Шевчука),єпископа Михаїла (Колтуна) ординарія Сокальсько-Жовківської єпархії,усіх спископів УКГЦ, за духовенство ,богопосвячених осіб та вірних.

З початком першого тижня посту служився канон св.Андрія Критського, а кожної середи і п’ятниці Свята Літургія Напередосвячених дарів та хресна дорога за участю студентів педагогічного коледжу імені о.Маркіяна Шашкевича та парафіяльного дитячого хору «Дзвін».

 

У храмі Воздвиження Чесного Животворящого Хреста м. Броди з 17.03.2013 року по 07.04.2013 року  перебувала копія чудотворної ікони Розп'яття Ісуса Христа з Глинян. За переказами, цей образ був подарований глинянській церкві  Богданом Хмельницьким, який часто бував у Глинянах, зокрема 1648 року, по дорозі до Львова, відпочивав на подвір’ї храму Успення Пресвятої Богородиці. Відповідно до цієї розповіді, вік образу на сьогодні перевищує 350 років.Містечко Глиняни, що на Львівщині, називають галицьким Люрдом. Запрестольну ікону Розп'яття Ісуса Христа зберігали у дерев’яній церкві Успіння Пресвятої Богородиці. За час свого перебування у вівтарній частині старого храму образ пережив чимало. Про це свідчить те, що він потемнів, а фарби потріскалися і висохли.На святвечір, 6 січня 1936 року, сталося диво. Три дівчинки гралися поблизу Успенської церкви і близько 5-ї години вечора вони крізь вікно у вівтарній частині храму побачили яскраве світло і почали зазирати через дверні шпарини.

 

 

Відомо ім'я нового ПапиХорхе Маріо Берґольйо - аргентинський кардинал, архієпископ Буенос-Айреса, примас Аргентини, єзуїт став Римським Архиєреєм.Папа обрав собі ім'я Франциск, відтак його повне ім'я буде Папа Римський Франциск.

Пурпурати вибрали аргентинського кардинала Хорхе Берголіа 266-м Наступником св. Петра. Новий Папа вибрав собі ім'я Франциск.

Про це оголосив у 20:11 за римським часом з балкона центральної лоджії базиліки св. Петра кардинал-протодиякон Жан-Луї Таран, який, звертаючись до присутніх, виголосив традиційну формулу: "Habemus Papam!" (У нас є Папа), а потім назвав ім'я новообраного Понтифіка.

Відразу після цього на балконі з'явився сам Папа, щоб вітати віруючих і приділити їм своє перше апостольське благословення "Urbi et Orbi". Таким чином, 266-й Римський Понтифік був обраний протягом третьої сесії в інший день голосування. Безсумнівно, цей конклав увійде в історію як один з найшвидших за тривалістю.

Про це повідомляє християнський портал КІРІОС.

 

Habemus Papam: у Ватикані обрали нового Папу Римського Кардинали обрали нового Папу. Свідченням цього став білий дим, що піднявся з труби на даху Сикстинської капели в 20:05 за київським часом. Понтифік був обраний на другий день голосування, що є дуже рідкісною історичною подією.

Ім'я нового Римського Архиєрея стане відомо через деякий час. Його оголосить кардинал-протодиякон, який протягом найближчої години повинен з'явитися на центральній лоджії ватиканської базиліки.

Порядком проведення виборів Понтифіка передбачено, що після того, як один з кандидатів набере необхідну кількість голосів, він має висловити свою згоду з вибором пурпуратів і назвати ім'я, котре хоче носити як Папа. Після цього виборчі картки спалюються в печі, яка встановлена в Сикстинській капелі.

У цей час новообраний Папа вирушає в "кімнату сліз", щоб переодягнутися і помолитися. Потім він повертається в Сикстинську капелу, де кожен з пурпуратів обіцяє йому повагу і слухняність. Після цього Понтифік прямує на центральну лоджію ватиканської базиліки, звідки приділяє віруючим своє перше благословення "Urbi et Orbi". По дорозі він зупиняється для молитви в каплиці св. Павла. У цей час кардинал-протодиякон проголошує його ім'я народу.

Про це повідомляє християнський портал КІРІОС.

 
casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon