Різдво Христове –це особливе свято для християн. В Україні  з давніх-давен існує чудова традиція прославляти народженого Христа. Від хати до хати ходять колядники і віншують господарів, які на знак вдячності обдарувують їх дарунками.

Вже другий рік поспіль  у  парафії Воздвиження Чесного Хреста  м. Броди керівник  Марійської дружини, їмость Тетяна Семенюк організовує дорослий  Різдвяний вертеп. 8 січня, на свято Собор Пресвятої Богородиці, його учасники відвідали оселі парафіян храму  і у кожній домівці дарували   різдвяну виставу, бажаючи благополуччя та добробуту родинам, а також миру на нашій рідній землі.

 

14 січня 2014 року, у день пам’яті св. Василія Великого, у Бродах відбулася особлива подія – екологічна  місія для порятунку створіння, яку очолив голова комітету з питань екології при синоді єпископів угкц владика Михаїл Колтун. Участь у цьому заході взяли голова райдержадміністрації Руслан Шишка, голова райради Ольга Шайдулліна, директор ДП «Бродівський  лісгосп» Орест Ониськів, директор ДЛГП «Галсільліс» Володимир Мокринський, директор Бродівського педколеджу ім. Маркіяна Шашкевича  Олександр Квак, директор НПП  “Північне поділля”  Юрій Сиротюк,  бродівський декан о. Богдан Вихор, голова єпархіальної комісії у справах мирян о. Ярослав Царик, голова єпархіальної екологічної комісії о. Тарас Дзьоба,  референт з питань екології Луцького екзархату УГКЦ о. Володимир Лешчишин, сотрудник храму Воздвиження Чесного Хреста о. Андрій Семенюк, священик згромадження Отців Оріоністів у Львові о.Еджідіо Монтанарі викладачі,  вчителі, представники відділу освіти РДА, спеціалісти у сфері питань природи та екології лісових господарств Брідщини.

 


 


2014 рік - Україна відзначає 100-річчя з дня створення легіону Українських Січових Стрільців. Січові Стрільці стали на боротьбу з Російською імперією. Бачимо, що історія має здатність повторюватись. Минуло 100 років і сьогодні наші добровольці, наші українські військові знову ведуть боротьбу проти окупанта.

 


19 грудня 2014 року в день свята св. Миколая дитяча парафіяльна родина церкви Чесного Хреста зібралася у світлій залі ресторану «Шалена Шкварка» на відзначення дитячого свята. Це вівтарна дружина св. вмч. Йосафата, дитячий хор «Дзвін» та Марійська дружина. Зі словом привітання до дітей звернувся о. Ярослав Царик настоятель парафії Чесного Хреста, подякував усім дітям, за служіння у парафії молитвою, прислугою та співом.

 


18 грудня 2014 року у Бродах вже традиційно відбулося святкування Дня Святого Миколая, організоване та проведене парафіяльним БФ «Карітас»-Броди за участю і підтримкою ресторану «Шалена Шкварка» .У святковій події  взяли участь більше як 90 дітей , а це  діти з малозабезпечених сімей міста, родин бійців АТО та вимушених переселенців зі сходу України та діти парафіяльних сімей..Саме для дітей  з родин бійців АТО  керівники «Шаленої Шкварки» зробили свято безкоштовним, а для дітей з родин переселенців знижка становила 50 відсотків.

 


Напередодні свята святого Миколая 17 грудня 2014 року до храму Воздвиження Чесного Хреста завітали діти випускники дошкільних установ із своїми вихователями. Їх вітав у храмі о.Андрій Семенюк ,та катехит парафії Чесного Хреста Вероніка Іжевська. Отець Андрій розповів дітям про святого Миколая,як про чудотворця, та наголосив, щоб діточки молилися до цього небесного покровителя.

 
casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon