Великий піст 2013 року вірні храму Чесного Хреста м.Броди розпочали із зустрічі копії чудотворної ікони Розп’яття Ісуса Христа з Глинян. На всіх трьох недільних Святих Літургіях 17.04.2013 року священик храму св.Миколая із Глинян о.Микола Стронянський, який привіз ікону в м.Броди розповідав про чудесне диво оновлення ікони, яке сталося 6 січня 1936 року, а також про численні  оздоровлення людей.

Протягом всього часу перебування ікони у храмі Чесного Хреста священики храму відправляли молебень біля  чудотворного образу Розп’яття Господа Ісуса Христа.

З 18 березня по 26 березня 2013 року молилися дев’ятницю до Чесного Хреста в наміренні святійшого отця Франціска, який розпочав своє служіння  у Христовій церкві, як Вселенський Архієрей.                                                                                                               Також священики о.Ярослав Царик ,о.Андрій Семенюк,о.Павло Юрчак проголошували прохання за Блаженійшого Патріарха Святослава (Шевчука),єпископа Михаїла (Колтуна) ординарія Сокальсько-Жовківської єпархії,усіх спископів УКГЦ, за духовенство ,богопосвячених осіб та вірних.

З початком першого тижня посту служився канон св.Андрія Критського, а кожної середи і п’ятниці Свята Літургія Напередосвячених дарів та хресна дорога за участю студентів педагогічного коледжу імені о.Маркіяна Шашкевича та парафіяльного дитячого хору «Дзвін».

 

У храмі Воздвиження Чесного Животворящого Хреста м. Броди з 17.03.2013 року по 07.04.2013 року  перебувала копія чудотворної ікони Розп'яття Ісуса Христа з Глинян. За переказами, цей образ був подарований глинянській церкві  Богданом Хмельницьким, який часто бував у Глинянах, зокрема 1648 року, по дорозі до Львова, відпочивав на подвір’ї храму Успення Пресвятої Богородиці. Відповідно до цієї розповіді, вік образу на сьогодні перевищує 350 років.Містечко Глиняни, що на Львівщині, називають галицьким Люрдом. Запрестольну ікону Розп'яття Ісуса Христа зберігали у дерев’яній церкві Успіння Пресвятої Богородиці. За час свого перебування у вівтарній частині старого храму образ пережив чимало. Про це свідчить те, що він потемнів, а фарби потріскалися і висохли.На святвечір, 6 січня 1936 року, сталося диво. Три дівчинки гралися поблизу Успенської церкви і близько 5-ї години вечора вони крізь вікно у вівтарній частині храму побачили яскраве світло і почали зазирати через дверні шпарини.

 

 

23 лютого 2013 року  виповнилася  94-річниця  з дня народження головного  ідеолога Української Повстанської армії  Петра Федуна (Полтави).У храмі Воздвиження Чесного Хреста м.Броди відбулася поминальна панахида за участю священиків храму. Також з  цієї нагоди, 24 лютого 2013 року за підтримки Бродівської районної ради, народних депутатів України Ірини Сех та Олега Панькевича, у актовій залі Бродівського педколеджу  імені о. М. Шашкевича відбувся  творчий вечір соліста Львівської Національної опери  Романа Ковальчука. 

 

17 лютого 2013 року в Бродах у приміщенні Бродівського педагогічного коледжу імені о.Маркіяна Шашкевича  відбулася духовно-мистецька акція «Вставайте, ходімо», яку представили тріо священиків «Новий час». У заході взяли участь  бродівський декан УГКЦ Богдан Вихор, голова мирянського руху Сокальсько-Жовківської єпархії о. Ярослав Царик, настоятель парафії первомучениці Теклі о.Іван Вихор зі Старих Бродів  ,голова Бродівської районної ради  Ольга Шайдулліна,народні депутати Ірина Сех і Олег Панькевич за сприяння яких відбулася ця духовно-мистецька акція.

 

 

15 лютого 2013 року на Стрітення Господнє за ініціативи настоятеля о.Ярослава Царика у храмі Чесного Хреста м.Броди для дітей парафії був проведений конкурс на кращу композицію зі свічок «Свічка серця». В цій акції взяло учать 57 композицій із свічок, які приготовляли більш, ніж 70 дітей. Розпочався конкурс молитвою, яку з усіма дітьми провели священики храму о.Ярослав Царик та о.Андрій Семенюк. Також священики здійснили чин благословення свічок. Проведенням стрітенської свічкової акції займались священики, керівник «Марійської дружини» Тетяна Семенюк та педагоги християнської студії «Сто талантів» - Труфанова Галина, Присяжнюк Юлія та Скребцова Євгенія.

 

5 лютого Стрітення Господнє - велике дванадесяте свято, встановлене церквою в пам'ять про те, що на 40-й день по народженні Христа Пресвята Діва і праведний Йосип принесли Богонемовля в Єрусалимський храм, щоб «представити перед Господом» (Лк. 2, 22).У єрусалимському храмі Святе Сімейство зустрів праведний Симеон . Йому було об’явлення , що він не помре, поки не побачить Спасителя.  Благочестивий старець прийшов у храм у той час, коли Пресвята Богородиця і праведний Йосип принесли туди Немовля Ісуса, щоб виконати законний обряд.  Симеон  взявши Ісуса на руки, вимовив: «Нині відпускаєш Ти раба Свого, Владико, по слову Своєму, з миром, тому що бачили очі мої порятунок Твій, який Ти підготував для всіх народів…». Слов'янське слово «стрітення» перекладається на сучасну мову як «зустріч» - зустріч людства в особі старця Симеона з Богом. А в переносному сенсі - зустрілися два Завіти, і Старий остаточно поступився місцем Новому...

 

10 лютого 2013 року в актовому залі Бродівського педагогічного коледжу імені о. Маркіяна Шашкевича відбулася урочиста академія «Коляда єднає всіх»,яка зібрала  вірян бродівських і сільських парафій деканату.

Учасниками цього торжественного дійства були церковні хори , ансамблі та окремі представники кожної парафії Бродівського деканату Сокальсько-Жовківської єпархії.

У вступному слові декан Бродівський о. Богдан Вихор наголосив, що цією святочною академією ми урочисто входимо у 2013 рік, який УГКЦ проголосила Роком віри. «Саме в цей рік, як говорить у своєму посланні Блаженніший Святослав, мати Церква запрошує нас розважити над великим даром віри, як цінним скарбом християнської істини та духовно-моральної практики, а також цей рік є доброю нагодою проаналізувати, яке місце посідає християнська віра в нашому житті. Ця академія має назву «Коляда єднає всіх» не випадково, бо саме народження Спасителя є початком чи зародком нашої християнської віри», - зазначив о. Богдан.

 

У парафіяльному благодійному фонді «Карітас»-Броди церкви Воздвиження Чесного Хреста діє проект «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів». Мета його - зниження у дітей психотравмуючих факторів, що пов’язані з трудовою міграцією батьків. Керівник проекту - Любов Сітка. З дітьми тут працюють соціальні педагоги Юлія Присяжнюк і Євгенія Скребцова, психолог Галина Труфанова.

В рамках проекту «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» діє дитяча творча студія «Сто талантів», яку відвідують 65 хлопчиків та дівчаток. Ініціатори проекту залучають також і дітей, що опинилися у складних життєвих ситуаціях. Тут проводяться різноманітні тренінги, практикуми, профілактичні бесіди про шкідливість алкоголю, тютюнопаління тощо, а також робота з батьками та опікунами. Головне завдання працівників полягає в тому, щоб дитина не була покинута і не опинилася, як кажуть, на вулиці.

 
casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon