30 червня 2012 року парафіяльну благодійну організацію «Карітас»-Броди відвідали гості з Австрії. Керівником австрійської групи була п.Філіпа Феліцітас, яка працює в «Карітас» Австрії.

Гості відвідали храм Чесного Хреста і офіс благодійного фонду «Карітас»-Броди, цікавились проектами організації для бідних.

о.Ярослав Царик, директор БФ «Карітас»-Броди, подякував п.Філіпі Феліцітас за великий вклад у проекти «Карітас України», а також «Карітас»-Броди в той час, коли вона була відповідальною за Україну від «Карітас» Австрії.

 

27 вересня 2012 року – празник Воздвиження Чесного Хреста.Як і кожного року, храм в цей святковий день переповнений віруючими людьми. Перед соборною Святковою Службою Божою у храмі священники відслужили Утреню з Виносом Хреста. Як зворушливо було для всіх, коли настоятель храму о.Ярослав Царик виносив святий хрест, увінчаний квітами і зіллям, а священники А.Семенюк та П.Юрчак виконували прохання сугубої ептенії за духовний провід церкви, за український народ і за всіх парафіян. Літургію очолив о.Степан Мкар, синкел Сокальсько-Жовківської Єпархії. Разом із ним служили о.Богдан Вихор – декан Бродівський, о.Роман Біль – настоятель храму св.Юрія м.Броди, о.Іван Вихор – завідатель храму Собор Пресвятої Богородиці із Старих Бродів, о.Андрій Степанюк – з Пониковиці, якому в цей день виповнилось 40 років, о.Юрій Гром’як із с.Черниці Підкаменецького деканату, о.Євген Мигаль із с.Лугового, який проповідував після св.Євангелії на літургії про Св. Хрест, о.Роман Стецько із містечка Куликове Дублянського деканату, який є відповідальним за передшлюбну катехизацію у Сокальсько-Жовківській єпархії, о.Тарас Дзьоба – із парафії с. Сухота і капелан в/ч 0208, що у м.Броди. Разом із священниками храму Чесного Хреста всіх священників, що служили празничну Службу Божу було  12.

 

22-23 вересня відбулося IV Всеукраїнське військове паломництво до чудотворного місця явлення Божої Матері у с. Зарваниця. Цьогорічна проща проводилася під гаслом «Бог покликав нас жити у мирі». Участь у ньому взяли також військовики зі своїми родинами, що служать на білих та червоних казармах, голова мирянського руху Сокальсько-Жовківської єпархії о. Ярослав Царик, бродівський декан та капелан авіаторів о. Богдан Вихор,  о. Тарас Дзьоба капелан радіотехнічної частини з Білих Казармів,  хори парафії  Воздвиження Чесного  Хреста – дитячий «Дзвін» (регент Ольга Баліцька) та дорослий ім. о.Михайла Осадци (регент Ольга Ковальчук).

 

З 11 по 18 серпня 2012 року юні  учасники  християнської  студії „Сто талантів”  благодійного фонду Карітас –Броди  парафії  Чесного Хреста м.Броди  відпочивали в мальовничих  Карпатах. Цей  відпочинок відбувся у реколекційному будинку   місійного товариства св.апостола  Андрія  Первозванного  с.Заріччя  Надвірнянського району Івано Франківської області .Його організували  директор  Карітас –Броди  о.Ярослав  Царик разом із працівниками проекту « Діти трудових мігрантів», що діє у м.Броди  Оксаною Лотоцькою, Галиною Труфановою, Юлією Присяжнюк  та Надією Микитюк.

 

2 серпня 2012 року  10-річчя діяльності на фінансовому ринку України віздначала кредитна спілка «Довіра», член Львівської асоціації кредитних спілок та Української об’єднаної кредитної спілки. Цей перший ювілей бродівських довірян збігається з 150-річчям зародження кредитного руху в Україні і 20-річчям діяльності кредитних спілок у відроджений Українській державі.

Голова правління «Довіра» Євгенія Левчук переконана, що будь-яка справа починається з Божого благословення. І тому свято «Довіри» у Бродах почалося з молебну до Богородиці у церкві Воздвиження Чесного Животворящого Хреста, який відправив настоятелів храму о.Ярослав Царик. Він привітав присутніх членів правління і кредитної спілки «Довіра» з пам’ятною датою, наголосивши, що Господь завжди благословляє добру дію в ім’я ближнього, що «Довіра» виконує важливу, соціальну функцію – без державної допомоги сприяє зменшенню бідності серед людей, створенню робочих  місць.

 

18 серпня 2012 року регіональний центр радіоелектронної розвідки «Захід» відзначив свій 80-річний ювілей. Базою для цього військового формування став 442 окремий радіодивізіон особливого призначення, який був створений  у  1932 році у м. Тбілісі. Особовий склад військової частини  приймав участь у Фінській кампанії 1939-1940 рр., Іранському поході 1941 році, та у другій світовій війні, яку закінчив  в столиці Австрії - Відні.  З 1966 року радіополк особливого призначення  дислокується у Бродах. У 1980 році – переформовується в окрему  радіотехнічну бригаду. 19 січня 1992 року особовий склад бригади прийняв військову присягу на вірність народу України. У  2004 році згідно директиви Міністра оборони України 147 окрема радіотехнічна бригада особливого призначення перейменована в Регіональний центр радіоелектронної розвідки «Захід» .

 

 

З ініціативи о.Ярослава Царика, настоятеля храму Чесного Хреста з 9 по 20 липня 2012 року   молодь парафії Чесного Хреста  м. Броди відпочивала та духовно збагачувалася в християнсько-молодіжному таборі «Сарепта», що у Новиці (Польща).

Такого роду літні табори відбуваються кожного року на гірських теренах Лемківщини, в селах Новиця та Команча. Тут діти, молодь та цілі родини можуть добре відпочити та духовно зрости. Крім того тут діють табори на роверах, а також табори іконопису.

Учасниками табору були члени Української Молоді Христові парафії Воздвиження Чесного Хреста м. Броди з керівником християнської студії "Сто талантів" Оксаною Лотоцькою та молодь  з греко-католицьких парафій Перемишльсько-Варшавської митрополії УГКЦ . По дорозі до християнського табору молодь нашої парафії відвідала чудовий замок у м. Красічин.

 

З 24 червня по 4 липня 2012 року для дітей християнської студії «Сто талантів» та «Української молоді Христові»  парафії Воздвиження  Чесного Хреста м.Броди проходив духовно-молодіжний табір при храмі УГКЦ у м.Скадовську.

Духівником християнського табору, який налічував 22 учасники, був  о.Тарас Дзьоба, що проходить священичу практику в храмі  Чесного Хреста, а керівником – Оксана Лотоцька, яка очолює  проект «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» парафіяльного центру «Карітас»-Броди, медичний працівник і волонтер - Марічка Підлужна, волонтери - парафіяни храму Чесного Хреста Струк Ольга та Зайцева Аня.

День у таборі розпочинався і закінчувався молитвою. Майже кожного вечора о.Тарас проводив духовні бесіди на різні релігійні та моральні теми. В неділю, 1 липня, учасники табору мали можливість приступити до Таїнства Сповіді, прийняти участь в Утрені та Божественній Літургії у храмі св. Юра міста Скадовська, настоятелем якого є о.Володимир Цяпка.

 
casus telefon
casus telefon
film izle
telefon dinleme programı
casus telefon
casus telefon
casus telefon
telefon dinleme
casus telefon